Home Castalla Castalla implementa el Certificat Digital per a reduir els tràmits amb l’administració

Castalla implementa el Certificat Digital per a reduir els tràmits amb l’administració

742
0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha implementat el servei de certificat digital per a agilitzar la tramitació de tots els processos i documents que gestiona el Consistori. Amb aquesta millora, la ciutadania de la localitat podrà gestionar els tràmits ordinaris de manera telemàtica a partir del 23 de novembre, sense necessitat d’acudir a les oficines municipals.

El servei informàtic de l’ajuntament ha impartit unes jornades de formació entre els tècnics municipals que han de realitzar les diligències relacionades amb el certificat digital. L’alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha declarat que “el Consistori castellut està realitzant millores en la digitalització de la majoria dels seus tràmits, per a reduir els temps que aquests consumeixen i evitar que la ciutadania haja de personar-se a les instal·lacions municipals”.

Per la seua part, la Regidora de l’Àrea de Règim Intern, Gema Sánchez, ha insistit que “en els moments actuals de crisi sanitària i amb les facilitats que ofereix la digitalització, hem de realitzar un esforç per a prestar els serveis municipals de manera efectiva, amb les màximes comoditats per a la ciutadania i evitant possibles situacions d’aglomeració”.

A partir del dilluns, 23 de novembre, la ciutadania castelluda que ho requerisca podrà sol·licitar el certificat digital al registre municipal. Per a això, haurà d’acudir a les oficines municipals i presentar el Document Nacional d’Identitat (DNI). En aquest cas, la sol·licitud només la pot realitzar l’usuari beneficiat. El certificat es pot obtenir de manera senzilla i gratuïta, ja que es tracta d’un procés ràpid.

A més, Sánchez ha insistit en l’estalvi que aquestes millores suposen, ja que “anem a reduir l’ús de gran quantitat de material en tots els processos que a partir d’ara podrem realitzar de manera telemàtica”. En aquest sentit, Gema Sánchez ha assegurat que la digitalització “ens ajuda a aprofundir en el compromís de l’Ajuntament amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible”.

L’Ajuntament de Castalla ha assolit aquesta responsabilitat, després que Suma Gestió Tributària haja deixat de prestar el servei del certificat digital a la localitat. Fins al moment, la ciutadania podia acudir a les oficines de l’organisme de la Diputació d’Alacant tres vegades per setmana, amb la qual cosa es cobria la demanda a la ciutat. A causa de l’impacte de la pandèmia de Covid19 i la declaració de l’Estat d’Alarma, l’entitat provincial ja no gestiona l’assistència per a obtenir el certificat digital.