Home Castalla Castalla prepara 2 modificacions de crèdit per a destinar el romanent de...

Castalla prepara 2 modificacions de crèdit per a destinar el romanent de tresoreria a escometre projectes a la localitat

290
0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha decidit realitzar una modificació de crèdit per valor  d’1.280.376 euros. Com ha explicat l’Alcalde de la capital de la Foia, Antonio Bernabeu, “amb aquesta injecció de diners, l’equip de govern té la intenció de revitalitzar l’economia local, minvada per la crisi sanitària, social i econòmica de la Covid19”. A més, ha aclarit  Bernabeu, “tenim l’oportunitat de mobilitzar una gran quantitat de recursos, necessaris  per a millorar els serveis del nostre municipi, així com construir noves infraestructures i  equipaments que considerem necessàries per a la prosperitat de Castalla”.

En aquest sentit, Bernabeu ha explicat que aquest reajustament té l’objectiu de “donar  l’empenta definitiva a alguns projectes que tenen el procés de contractació molt avançat  i només necessiten definir amb quins diners es van a dur a terme”. Per aquesta raó,  l’Ajuntament ha convocat un plenari d’urgència per a aquest dimecres 21, per a aprovar la  modificació de crèdit inicial. A més, el primer edil ha anunciat que dins de 15 dies es durà a terme una segona modificació de crèdit de major volum, propera als 3.619.624 euros, per a sufragar la resta de grans projectes que la ciutat té pendents.

En concret, el primer reajustament permetrà a l’Ajuntament tindre la liquiditat necessària per a escometre les següents iniciatives: l’execució del nou pavelló municipal, per 871.476 euros; la rehabilitació de la casa d’Enric Valor, 210.000 euros; la redacció del projecte per a l’edifici de la música, amb un cost total de 86.900 euros; les ajudes al comerç, a les quals es destinaran 60.000 euros; la construcció d’una pista de skate per 27.000 euros i altres treballs de Patrimoni Històric, amb una partida de 25.000 euros.

Per la seua banda, la Regidora d’Hisenda, Gema Sánchez, ha explicat que “la primera modificació ens permetrà escometre els projectes més urgents, que es troben en un estat més avançat en el procés de contractació. El segon reajustament de crèdit el dedicarem a la resta d’iniciatives també importants que tenim pendents”.

Fins al moment, la Llei d’Estabilitat Pressupostària, més coneguda com a ‘Llei Montoro’, impedia als ajuntaments tirar mà dels romanents de tresoreria, encara que aquests tingueren liquiditat. Recentment, el Govern Central ha relaxat la regla de despesa, en el 2020 ja es va poder gastar el superàvit de l’any i el 2021 cada ajuntament pot usar els diners del romanent de tresoreria per a afrontar els respectius projectes