Home Castalla Castalla presenta el seu primer Pla d’Igualtat per a aconseguir la igualtat...

Castalla presenta el seu primer Pla d’Igualtat per a aconseguir la igualtat real en tots els àmbits

470
0
SHARE

La llei recull que tant homes com dones son iguals i tenen els mateixos drets i obligacions cara a la societat. És a dir, amb el paper a la mà, tots dos gèneres tenen garantida la igualtat. Però en un món que s’ha regit al llarg de la Història pel patriarcat, amb l’home en el centre de les decisions en tots els àmbits, arribar a la igualtat real no és cosa d’uns dies.

És una situació que es veu a les pròpies llars, on els homes tenen menys càrrega de tasques domèstiques o de cura dels xiquets; a les empreses, on les dones tenen salaris inferiors i major dificultat per a accedir a càrrecs directius; o amb la violència de gènere, que cada any s’emporta la vida de desenes de dones a mans de les seues parelles o ex parelles.

Per això, Castalla porta mesos treballant en enllestir el seu primer Pla d’Igualtat. El document resultant és el fruit d’un extens anàlisi de la situació de la igualtat en tots els indrets de la vida quotidiana castelluda. El seu objectiu és fer de la igualtat real una situació palpable a tota la ciutat. Per això, comprèn accions formatives i educatives, tant amb els menuts com amb majors, amb la idea d’assolir la igualtat com a un punt més del dia a dia.

El Pla d’Igualtat de Castalla vol avarcar totes les vessants socials castelludes, des del propi funcionament de l’administració local fins al turisme, passant per les empreses de la localitat o per cada llar castelluda. La presentació ha comptat amb unaa bona participació de la societat de la població, part fonamental per a assolir els dictats que estableix el pla.