Home Alcoià CC.OO. denuncia manca de personal a les residències Domus Vi d’Alcoi i...

CC.OO. denuncia manca de personal a les residències Domus Vi d’Alcoi i Cocentaina cara a la segona onada del virus

760
0
SHARE

Els centres geriàtrics han sigut les infrestructures sociosanitàries que han registrat els casos més dolents de morts per coronavirus a tota Espanya des de l’inicia de la pandèmia, allà pel mes de març. Un exemple palpable són les dos residències afectades a la muntanya alacantina: la Domus Vi d’Alcoi i la d’Onil. Entre les dos sumen vora 90 víctimes mortals de la pandèmia.

Ara, el sindicat majoritari a les residències de la muntanya, CC.OO., ha informat en roda de premsa de la situació que es dona, especialment -segons defenen-, a les Domus Vid de les dos capitals de l’interior alacantí. A les assemblees sindicals, les treballadores denuncien la manca d’efectius per a atendre correctament als majors. De fet, han constat que les ratios d’auxiliars d’infermeria són de 2 per cada 9 usuaris, amb tant sols una infermera de guàrdia per centre les 24 hores.

Aquestes situacions provoquen, segons el sindicat, que les treballadores no puguen atendre com cal als usuaris. Han posat inclús un exemple: el d’una treballadora de la Domus Vi de Cocentaina que ha sigut acomiadada per no poder atendre a un major que havia patit una caiguda. Des del sindicat consideren que la culpa d’aquesta situació no és de la treballadora -signen un conveni que les impedeix denunciar les situacions que viuen per canals no sindicals-, sinó de la manca de personal per a atendre als majors.

I tot en un context en que es parla d’una segona onada de la Covid19 a tot el país. De fet, diverses poblacions pertanyents al Departament de Salut d’Alcoi han registrat nous brots de coronavirus, que també està arribant per primera vegada a les poblacions menys habitades del Comtat. D’ací que reclamen a les administracions unes ratios adequades per a atendre als usuaris de forma correcta, així com la reversió dels geriàtrics privats -que han registrat la major mortalitat de la pandèmia- cap a un model de gestió pública.