Home Alcoi Celebrat el sorteig del Trofeu Filaes 2024

Celebrat el sorteig del Trofeu Filaes 2024

0
SHARE
Imatge del sorteig del trofeu filaes

El Centre d’Esports va acollir la segona reunió per parlar de l’organització del Trofeu Filaes que tindrà lloc els dies 29 i 30 de març de 2024. Van presidir la reunió el regidor d’Esports, Alberto Belda i el vocal de l’Associació de Sant Jordi, Tomás Cantó, acompanyats pel tècnic del Centre d’Esports d’Alcoi.

El vocal de l’Associació de Sant Jordi, Tomás Cantó, va explicar que aquest any ha pujat el preu del segur, donant dues opcions a les filaes. Mantindre el segur amb la mateixa cobertura de l’any passat, 3.000 euros per persona i 8.000 per mort o invalidesa a un preu d’11 euros per participant (3 més que l’any passat) o pujar la cobertura el doble fins els 6.0001 euros amb un preu de 15 euros per fester. La majoria dels presents es van pronunciar a favor del segur amb més cobertura, sent la pregunta que tots es feien que si algú «es trencava una cama», qui pagaria l’operació, ja que aquesta supera els 3.000 euros. Alguns pel contrari van argumentar que el pressupost es dispararia, mentre que altres van dir que la solució és que cada participant es pague el seu segur com ja han acordat algunes filaes. Es va decidir que internament cada filà decidisca la seua postura i envie el seu vot, acabant el termini aquest cap de setmana. A les 13 hores el resultat provisional és de 9 vots favorables a l’opció de 15 euros i 5 a la d’11.

La filà Magenta va proposar que en bàsquet hi hagués partits de quarts de final, mesura que es va dir que es votaria entre els mateixos delegats també abans d’aquest cap de setmana.

En la reunió es va procedir al sorteig de les diferents competicions, cal destacar que en futbol sala senior hi haurà 26 filaes, una més que l’any passat, totes excepte Mozárabes i Chano.

En petanca per primera vegada en la història segons van explicar participaran les 28 filaes, en bàsquet seran 14 filaes una menys que l’any passat, també hi haurà una menys en futbol sala aleví, seran 10 filaes. En futbol infantil seran 9 dues menys, pel contra en cadets seran 13, 3 més. En juvenil participen 7 filaes, 1 menys. En futbol 7 veterans seran 12 filaes 1, menys. Com a dada curiosa aquest any no participaran les 4 filaes de càrrec i dues d’esquadra del Mig que altres anys si han participat: Alcodianos, Aragonesos, Mozárabes, Mudéjars, Abencerrajes i Domingo Miques. Amb aquesta mesura s’evitaran possibles lesions de cavallers o esquadrers. Per la seua banda en tennis taula hi haurà 6 filaes, 6 menys que l’any passat i en pàdel 83 parelles, 5 menys que el darrer any.

Respecte a les curses encara no es té el nombre de participants definitiu, recordem que l’any passat 22 filaes van participar a la cursa camp a través i 15 en la cursa de bicicleta de muntanya.

Pel que respecta a la Pilota Valenciana seguirà igual que l’any passat i pel que fa a les dues novetats, Squash tindrà 12 participants i Golf, 5 filaes que competiran en aquest cas la setmana prèvia, és a dir la de Rams. El cròssfit no es durà a terme perquè només tenia a 4 filaes inscrites.

Ací podeu consultar els horaris provisionals: https://www.alcoi.org/es/areas/deportes/trofeu_filaes.html

 

El regidor d’Esports, Alberto Belda, es va mostrar receptiu a totes les propostes i va dir que les filaes són les que decideixen tindre el trofeu filaes que vulguen. A més va recordar alguns acords de la darrera reunió com que en cas d’empat en categories adultes es tinga en compte els gols a favor, mentre que en la base prime els menys gols encaixats.

 

PROPOSTA DE PRIMERS TRONS

Recordem que en l’anterior reunió els es va parlar d’una proposta dels Primers Trons per reduir les competicions amb menys filaes participants i portar totes les competicions al poliesportiu, deixant de jugar-se el bàsquet a San Vicente de Paúl, reduint-se el pàdel a una parella per filà i eliminant modalitats com la cursa camp a través i la cursa de bicicletes de muntanya.

Ahir, el representant de la filà Domingo Miques va preguntar quan es faria la reunió i es va dir que no tenia data concreta, que es va parlar que després de l’estiu. Alguns dels presents van dir que com tenien un grup de delegats que podrien concretar la data, indicant alguns que després de Festes podrien canviar Juntes Directives i es deuria modificar el grup.

 

PROPOSTA DE DARRER HORA

Aquest mateix matí en el grup de Delegats del Trofeu Filaes, algunes filaes proposen que els partits de futbol sala que es deurien jugar en la pista exterior de gespa artificial del poliesportiu Francisco Laporta es traslladen al Poliesportiu de Caramanxel, proposant fer una votació al respecte en el mateix grup.