Inici Foia de Castalla Centre d’interpretació patrimonial, alberg i restaurant, principals usos per al Molí de...

Centre d’interpretació patrimonial, alberg i restaurant, principals usos per al Molí de Paper

746
0
COMPARTIR

Ibi ja coneix els usos que preveu el Pla Director per al Molí de Paper, un dels seus principals elements patrimonials. Un centre d’interpretació del patrimoni, un alberg i un restaurant, a més d’espais multi usos en les seues tres plantes, són els principals candidats. Tot en una presentació en la que s’ha tornat a demanar que es consulte als veïns quins usos volen per a la infraestructura.

Al llarg dels darrers mesos, una empresa especialitzada ha estat confeccionant el conegut com a Pla Director per a un dels principals elements patrimonials que existeixen a Ibi: el Molí de Paper. Després de que l’Ajuntament recuperara la seua titularitat i aprovara treballs per a consolidar una estructura que porta dècades abandonades, una de les prioritats ara és determinar quins són els usos a donar-li per tal de començar a perfilar actuacions. D’ací que el Pla Director ja haja sigut presentat en societat amb una assemblea al Centre Social Polivalent iberut.

El document ha estudiat amb detall l’estat i les possibilitats que ofereix el Molí de Paper, i n’ha determinat 3 concrets com a usos més aplicables, tenint en compte un concepte bàsic, com és el fet de que qualsevol actuació i ús de l’edifici haurà de ser sostenible. Així, el Pla Director planteja la creació d’un centre d’interpretació al voltant del patrimoni iberut i la creació d’un alberg en el que poder pernoctar. També deixa la porta oberta a la creació d’un espai de restauració que permetria traure un cert rendiment econòmic a la infraestructura, composada per tres plantes.

Tot i que el tema ha generat controvèrsia durant els darrers temps a la vila joguetera, hagut compte de que l’adquisició del molí va nàixer de la pressió dels col·lectius locals, l’assistència no ha sigut la nota més destacada de la presentació. Durant l’acte també s’han conegut els mètodes d’accés que tindrà el Molí de Paper una vegada habilitat amb els nous usos previstos, que inclouen espais multi usos dedicats, per exemple, a exposicions. Es preveu que la infraestructura marque un abans i un després en quant a la divulgació del patrimoni d’Ibi, generant a més una major quantitat de visites per a la localitat.

El Col·lectiu Saginosa, precursor de la recuperació del molí i que ha assistit a la presentació, ha reivindicat de nou que s’aprofite l’interès que suscita el Molí de Paper en la població per a consultar usos alternatius a banda dels que preveu el Pla Director.