Home Castalla Centre esportiu de referència o residència de majors: possibles usos per a...

Centre esportiu de referència o residència de majors: possibles usos per a l’hotel del Xorret de Catí

574
0
SHARE

El Xorret de Catí és un dels paratges naturals més significatius de la ciutat de Castalla. Ubicat en la serra del mateix nom, al seu cim s’ubica una infraestructura que durant anys va ser ocupada per un hotel. El paratge, al que s’accedeix per empinades costeres, ha valgut com a lloc d’entrenament per a alguns dels principals equips ciclistes d’àmbit mundial.

No obstant, l’hotel porta temps sense ús a un paratge que és propietat de la Diputació d’Alacant. L’ens provincial estudia ara què usos es poden implantar a l’edifici de l’antic hotel per a dinamitzar de nou un paratge que rep més de 20.000 visitants a l’any. Els mandataris alacantins tenen dos idees en ment: d’una banda, crear un centre de majors en ple paratge natural; o d’altra, instal·lat un centre d’entrenament esportiu de referència a nivell mundial.

El següent pas per a determinar un ús concret passa per enllestir un estudi que establisca quins són els millors usos i la viabilitat tècnica i econòmica de les instal·lacions en funció d’aquests. Una tasca que implicarà a diferents departaments de la Diputació, entre els que s’inclouen Arquitectura, Medi Ambient, Turisme i Serveis Socials.