Home Alcoi ‘Ciència en Acció’ reunirà en Alcoi a professors i investigadors de parla...

‘Ciència en Acció’ reunirà en Alcoi a professors i investigadors de parla castellana i portuguesa

0
SHARE

Octubre del 2019 és la data escollida per a que Alcoi congregue a professors, investigadors, estudiants i divulgadors de la ciència provinents dels països de parla hispana i portuguesa. Serà amb el concurs ‘Ciència en Acció’, que tracta d’avaluar els millors mètodes de difusió científica, especialment al món educatiu. Precisament els centres escolars de la ciutat tindran un paper rellevant en el certamen, degut a la pertinença d’Alcoi a diferents xarxes nacionals i internacionals relacionades amb la ciència.

Al llarg dels darrers anys, justament durant la pitjor etapa de la crisi econòmica, la ciutat d’Alcoi ha fet de la seua aposta per la innovació a través de la ciència una de les des seues prioritats. Tan és així que la capital de l’Alcoià ha entrat durant aquest lapse de temps a formar part de diverses xarxes nacionals i internacionals que fan d’aquestes vessants la seua raó existencial. Entre eixos ens es troben la Xarxa de Ciutats per la Ciència i la Innovació o la Xarxa Inmpuls, totes dos centrades en l’evolució a partir de criteris científics i sostenibles.

La pertinença d’Alcoi a ens de caire científic a nivell internacional és un dels detonants de la convocatòria a la ciutat dels ponts del XX Concurs Internacional ‘Ciència en Acció’. Es tracta d’una iniciativa que congregarà a Alcoi a professors i investigadors relacionats amb els diferents camps científics provinents de països de parla castellana i portuguesa. S’avaluen en aquest certamen les millors aptituds per a divulgar la ciència amb mètodes que la facen atractiva, pel que també estan convocats museus i divulgadors científics.

‘Ciència en Acció’ es durà a terme al mes d’octubre del 2019 a la ciutat dels ponts, i comportarà una injecció de postulats i manifestacions científiques als centres educatius de la població. Las intenció municipal és que tots ells col·laboren en una iniciativa que pot atraure a centenars de persones a una ciutat que pretén mostrar-se com un aparador de la divulgació científica cara a la resta del món. L’objectiu municipal durant l’esdeveniment és mostrar la gran activitat alcoiana en fòrums com les xarxes internacionals relacionades amb la ciència i el seu compromís amb aquesta vessant investigadora.

El departament d’Educació alcoià ja treballa per a involucrar als centres educatius en el concurs Ciència en Acció.