Home Alcoi Ciència i tecnologia des de casa: la novetat del CampusTec de la...

Ciència i tecnologia des de casa: la novetat del CampusTec de la UPV enguany pel coronavirus

836
0
SHARE

‘Aquest any el CampusTec va a casa teva’ és el lema de l’edició 2020 que s’està desenvolupant des del 6 a l’17 de juliol. La tecnologia aportada pel Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) s’ha enviat als 17 estudiants inscrits per poder seguir aquest campus tecnològic. Els estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius s’han connectat des de Sant Vicent de l’Raspeig, l’Olleria, Mutxamel, Ontinyent, Alcoi, Alacant, Novelda, Quart de Poblet, Paterna, Genovés i Caudete.

L’objectiu d’aquest Campus tecnològic virtual és familiaritzar als estudiants amb les últimes tecnologies de manera divertida i combinant l’entreteniment i l’aprenentatge. S’han treballat diferents tècniques de programació que es combinen amb programari de simulació, tot això en línia des de casa. S’han combinat petites explicacions teòriques amb el desenvolupament tutoritzat dels exercicis i projectes propuestos.

Els tallers consisteixen en videojocs, disseny 3D, robòtica, Internet de les coses i APPs. Als estudiants inscrits se’ls ha proporcionat un kit de robòtica que utilitzen durant el Campus. Es tracta d’un robot basat en la plataforma de hardware lliure ‘Arduino’. Jaume Masiá, Subdirector d’Ocupació, Empreniment i Generació Espontània del campus alcoià, ha qualificat de “molt interessant” l’experiència d’aquest ‘CampusTec Virtual’. Afirma que “no hi ha un campus d’estiu amb aquest format on s’envie el robot als domicilis de cada alumne”. El seguiment de cada inscrit és immediat i “tots els estudiants poden tenir tutories personalitzades si en algun moment no poden seguir la classe”. Tres dels estudiants participants són de l’Olleria ja que l’ajuntament ha entregat unes beques de participació.

Des de la Regidoria d’Educació i el propi Ajuntament de l’Olleria, “apostem per aquest tipus d’iniciatives que contribueixen a la formació dels seus joves. Sempre que puguen col·laborar en complementar l’aspecte formatiu del nostre alumnat a l’hora que motivar-lo a endinsar-se al món de la Ciència i la Tecnologia, un sector amb molta sortida i molt necessari per fer-nos avançar com a societat, no dubtessin a fer-ho”.