Home Alcoià Ciència i tecnologia es revelen com a potents eixides de futur per...

Ciència i tecnologia es revelen com a potents eixides de futur per als joves de les comarques

0
SHARE

Ciència i tecnologia són dos dels majors nínxols de creixement de riquesa i ocupació cara al futur. D’ací que vora un miler d’estudiants de les comarques hagen passat aquesta setmana pel Campus d’Alcoi de la UPV, on han participat en dos iniciatives que han posat de rellevància les possibilitats que ofereixen totes dos vessants. Els experts en la matèria afirmen que les ocupacions relacionades amb ciència i tecnologia seran les més demandades en els anys vinents.

El canvi de paradigma productiu que està experimentant la societat degut a la implementació de les noves tecnologies està creant l’aparició de nous nínxols de treballs per al futur. A dia de hui, tothom té un dispositiu d’última generació amb el que pot executar centenars d’aplicacions de tot tipus, que han sigut evolucionades a partir dels components desenvolupats per investigacions científiques. Una realitat que fa que, en uns anys, siga necessària molta mà d’obra en sectors com el de la investigació i les noves tecnologies.

El principal ens educatiu de la ciutat d’Alcoi, el Campus de la UPV, ha convocat 2 iniciatives encaminades a atraure als joves cap a la ciència i les noves tecnologies. La primera d’elles porta desenvolupant-se al llarg de tota la setmana en forma de tallers pràctics relacionats amb els graus científics que oferta el campus. Sota el nom ‘La Màgia de la Ciència’, vora 700 alumnes de 6º de Primària provinents de diferents centres de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han visitat una mostra pràctica que tracta de mostrar-los la importància de les investigacions científiques.

D’altra banda, la programació de software informàtic i aplicacions per a mòbils és en camp en expansió que creix exponencialment, i suposa un dels principals nínxols d’ocupació per al futur. Per això, alumnes de diferents centres de Secundària han visitat el campus alcoià de la UPV per a demostrar les seues aptituds amb els llenguatges de programació mitjançant un concurs. L’objectiu és mostrar als alumnes les capacitats que aquesta vessant formativa els pot oferir per a llaurar-se un futur relacionat amb les noves tecnologies. Les dos iniciatives han obtingut una molt bona resposta per part dels estudiants.

Aquests dos camps formatius, juntament amb els que ofereix l’FP específica per a les demandes industrials de la zona, poden suposar una excel·lent via per a trobar una ocupació cara al futur.