Home Castalla Ciutadans i PSPV reediten el govern en coalició de l’anterior legislatura a...

Ciutadans i PSPV reediten el govern en coalició de l’anterior legislatura a Castalla

0
SHARE

Finalment, el govern municipal de la ciutat de Castalla tindrà els mateixos colors que el van composar en l’anterior legislatura, quan Ciutadans de l’Alcalde Antoniop Bernabeu i el PSPV de Maite Gimeno van formar coalició. El balanç de l’anterior legislatura és considerat per les dos formacions com a molt positiu, i la relación entre ambdues és també fluïda. Elements més que sobrats per a que totes dos agrupacions polítiques parlaren, ja abans dels comicis del 26M, de reeditar el pacte de govern.

Tot i això, la voluntat de Ciutadans cara a les eleccions era governar en solitari, i de fet ha millorat els resultats respecte al 2015. No obstant, el reelegeit Alcalde Antonio Bernabeu i la portaveu dels socialistes han acordat caminar junts de nou en aquesta nova legislatura al front del Consistori castellut. Els 6 regidors obtinguts per Ciutadans tindran responsabilitats de govern, com també les dos regidores socialistes.

La nova distribució de tasques al govern municipal de Castalla ha comportat variacions en la quantitat i la nomenclatura d’algunes regidories. En aquesta legislatura se li vol donar importància a 5 grans àrees de govern: seguretat, neteja i participació ciutadana; règim intern, patrimoni i sostenibilitat; educació, cultura, joventut, esports i festejos; patrimoni històric, serveis socials i turisme; i per últim urbanisme, contractació i serveis públics. Cadascuna d’aquestes distribucions busca fer més àgil la tasca de govern a la capital de la Foia.

En quant a les regidories, només el propi Alcalde, junt a la portaveu socialista i la seua número 2, Raquel Guill, repeteixen de l’anterior legislatura. El primer edil es reserva per a sí mateix les competències de Seguretat, Neteja, Transparència, Trànsit i Participació, mentre Maite Gimeno continuarà gestionant Turisme, Patrimoni o Sanitat, entre altres.

La reedició del pacte entre les dos formacions es fonamenta en la capacitat d’atraure ajudes i inversions permesa pel contacte directe dels socialistes castelluts amb el seu partit a instàncies com la Generalitat Valenciana, i que ha permès l’arribada de quantioses ajudes durant la passada legislatura. Bernabeu ha consultat amb les instàncies provincial i regional de la formació taronja, degut al discurs que el partit manté a nivell estatal, però que no ha influït en la confirmació de l’acord de govern no escrit entre Ciutadans i PSPV.

Finalment la sorpresiva votació dels regidors populars en la sessió d’investidura del passat dissabte a Castalla ha quedat en això: una sorpresa. Segons l’Alcalde castellut, en cap moment es va plantejar canviar el color de l’acord per a governar la ciutat del roig del PSPV al blau dels populars.