Home Cocentaina Cocentaina aprova un pressupost de 10,7 milions amb un augment del 38%...

Cocentaina aprova un pressupost de 10,7 milions amb un augment del 38% en inversions

0
SHARE

L’Ajuntament de Cocentaina ha aprovat per unanimitat el seu Pressupost Municipal per a l’any 2019, xifrat en un total de 10.712.834,89 euros, el que suposa un increment del 3,85% respecte dels comptes de 2018. El Plenari extraordinari celebrat a l’Ajuntament aquest dimarts 16 d’abril va mostrar el seu suport majoritari al document presentat per l’equip de Govern socialista, que destina fins a 1 milió d’euros a les inversions, el que suposa un 38% d’augment respecte del pressupost de l’any anterior.

Marcos Castelló, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cocentaina, va voler destacar “l’esforç que hem fet alguns per tal d’acollir i sumar-se a aquest pressupost i a aquest projecte. Agraïsc molt que alguns hagen sabut separar les sigles partidistes, amb una cita electoral a la vista, i s’haja decidit posar per davant a les persones i el bé del poble. Aquest és el quart pressupost que aprovem per unanimitat amb un Govern en minoria, un pressupost que té darrere moltes hores de feina i intenses reunions entre els diferents partits, per això el retard en la presentació d’aquest. Però ben bé que pagava la pena aquest temps per a beneficiar a la gent del poble. Açò no haguera sigut possible sense l’aposta contundent d’aquest equip de Govern, que ha demostrat una vegada més que hem apostat pel diàleg i per sumar sensibilitats, sense descans ni línies roges, però sí que amb un projecte de poble molt clar i totalment compromesos amb ell. Hem apostat per aconseguir el màxim consens i des d’aquest moment ens comprometem a recuperar aquelles propostes que han hagut de quedar al marge ara per tal d’executar-les i portar-les avant en un futur pròxim, dins d’aquest any i a càrrec del romanent de tresoreria que estarà disponible en breu”.

Com déiem, les inversions previstes en el pressupost del 2019 superen el milió d’euros. Entre aquelles més destacades trobem els 350.430,89 euros per a adequar els Refugis Antiaeris i reformar el Torrejó del Castell; 204.726 euros en inversions de parcs i jardins, que enguany inclou fonamentalment la construcció d’un nou parc al Barri Sant Jaume; 61.000 euros per a la millora del Barranc el Sort, en el tram de Fraga; 70.000 euros per a inversions informàtiques; així com altres actuacions per a l’eliminació de barreres arquitectòniques, la xarxa i servei d’aigües potables, millores en la pista central del Poliesportiu Municipal, l’adquisició d’un vehicle elèctric per als serveis municipals i, també, la restauració d’obres artístiques i culturals entre altres.

Pel que fa a les despeses en béns i serveis corrents, es poden destacar algunes accions d’aquest capítol com ara la creació d’una partida amb un import de 18.847,11 euros per al programa del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, subvencionat per l’Estat en idèntica quantitat, així com l’augment significatiu de la partida destinada a Participació Ciutadana, passant de 32.500 euros a 50.000 euros per al 2019.

El regidor d’Hisenda, Marcos Castelló, ha recordat que actualment l’Ajuntament de Cocentaina ha aconseguit deixar a zero el seu endeutament amb les entitats bancàries, el que ha possibilitat augmentar el capítol de les inversions. “L’objectiu és continuar atenent amb garanties, com a mínim els mateixos serveis públics que es venien prestant i començar noves iniciatives dins de les nostres possibilitats financeres, les quals seran majors en aquest exercici gràcies a l’endeutament zero”, apuntava Castelló.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa ha afegit que “l’Ajuntament de Cocentaina ha de continuar fent múltiples esforços per a complir amb les seues obligacions i competències pròpies, però, a més, ha d’assumir i suplir responsabilitats de l’administració provincial o autonòmica. Mostra inequívoca del nostre esperit de col·laboració, ha sigut l’acceptació de la delegació de la competència per part de la Generalitat Valenciana per a la construcció del nou col·legi Sant Joan Bosco, que implicarà ni més ni menys que gestionar la contractació i l’execució aproximadament de 6 milions d’euros, fet que comporta un gran repte i un esforç en incorporar aquests treballs dins de la gestió ordinària del nostre personal municipal, que ja ve, per si mateix, sobrecarregat de tasques per a aconseguir prestar els serveis públics adequadament i acomplir la cada vegada més exigent normativa”.

“No obstant això”, apunta l’alcaldessa socialista de Cocentaina, “considerem que val la pena, amb la finalitat d’aconseguir que el nou col·legi després de 30 anys siga per fi una realitat. Pel que respecta a aquest projecte, s’incorporarà cada any mitjançant expedients de generació de crèdit, amb la finalitat de no desvirtuar l’import de les previsions inicials habituals del nostre pressupost municipal. Quant a la situació financera del nostre Ajuntament, val a dir que és una gestió econòmica responsable, fiable, i transparent recolzada fonamentalment en els nostres propis recursos, de la qual cosa dona mostra el nostre nivell d’endeutament, pràcticament del 0%”.