Home Cocentaina Cocentaina augmenta la seua població gràcies a dos anys seguits amb creixement...

Cocentaina augmenta la seua població gràcies a dos anys seguits amb creixement de la natalitat

0
SHARE

La natalitat, un dels indicadors més baixos dels darrers anys a un país com Espanya, porta dos anys consecutius registrant importants crescudes a Cocentaina. Un fet que ha fet pujar la seua població per damunt dels 11.700 habitants després de que en 2018 nasqueren 118 nadons a la capital del Comtat. Són dades que han provocat que el Col·legi Real Blanc haja recuperat una unitat d’Infantil suprimida fa dos anys per a cobrir la demanda de places.

Un dels principals problemes als que s’enfronten les localitats menudes i mitjanes és el despoblament, un fenomen que posa en risc, inclús, l’existència de determinades poblacions. Una xifra baixa d’habitants sòl ser sinònim de pèrdua de serveis i, per tant, d’una davallada en la qualitat de vida a la localitat que es veu afectada. Durant els darrers anys, el despoblament s’ha fet més palès a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, especialment a municipis amb pocs habitants, dins d’un context agreujat per la darrera crisi econòmica.

No obstant, a les comarques interiors d’Alacant es gaudeix d’una elevada qualitat de vida degut, principalment, a l’entorn natural, les relativament bones comunicacions i una prestació prou completa dels serveis. Tot i això, inclús ciutats com Alcoi han vist davallada la seua població. En canvi, a Cocentaina ocorre el contrari. La capital del Comtat porta dos anys consecutius veient com augmenta la seua població, que supera ja els 11.700 habitants, gràcies a l’augment de la natalitat registrat en els dos darrers exercicis, amb 84 i 118 nadons nascuts respectivament.

La xifra de natalitat, a més de fer pujar la població a la vila comtal, també ha provocat que el Col·legi Real Blanc recupere la unitat d’Educació Infantil que havia perdut durant els dos darreres exercicis. De fet, l’Ajuntament té prevista la convocatòria d’una reunió amb els pares dels xiquets nascuts al 2016 per a traslladar-los les novetats en quant a matriculació per al proper curs.

Amb unes dades positives respecte a la natalitat i el creixement poblacional, Cocentaina es situa com a una de les poblacions amb major qualitat de vida de l’interior alacantí.