Home Cocentaina Cocentaina crida a celebrar la ‘Corriola’ en casa i en família el...

Cocentaina crida a celebrar la ‘Corriola’ en casa i en família el proper 8 de desembre

232
0
SHARE

Enguany, la pandèmia està marcant el dia a dia de tothom, ja que està obligant a canviar una sèrie de costums, d’hàbits i de tradicions que fins ara s’havíen celebrat amb absoluta normalitat. Unes tradicions que defineixen la idiosincràsia de cada poble i que no es deuen deixar perdre de cap de les maneres.

En concret, aquest mes de desembre, com cada any el dia 8, a Cocentaina s’hauria de celebrar la tradicional ‘Corriola’ però, malauradament, no hi haurà pujada a Santa Bàrbara, ni tampoc toc de campana a l’ermita, ni jocs o esmorzar al paratge. No obstant això, sí que està permès continuar celebrant la tradició de la Corriola amb les famílies a casa, perquè als forns contestans es podrà comprar el pa de Corriola i a les carnisseries la llonganissa i gaudir d’una manera diferent la tradició també en aquest atípic 2020.

La Regidora de Tradicions contestana, Paqui Ruiz, alerta la població que és necessari no abaixar la guàrdia i mantenir totes les prevencions sanitàries, especialment en dates assenyalades, tot a fi d’evitar les aglomeracions de persones en un únic espai, encara que, com en aquest cas, siga una festa que es celebra a l’aire lliure.