Home Cocentaina Cocentaina demana que les seues Festes de Moros i Cristians siguen declarades...

Cocentaina demana que les seues Festes de Moros i Cristians siguen declarades d’Interès Turístic Nacional

0
SHARE
Imatge d'arxiu de l'Ambaixada que es celebra a Cocentaina.

La proposta, recolzada per tots els grups municipals, va ser presentada en el plenari del passat 30 de març i serà elevada al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, previ informe favorable de Turisme Comunitat Valenciana.

A escassos quatre mesos de donar inici a les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina, en honor a Sant Hipòlit, des de la Regidoria de Turisme acaba d’ultimar-se l’expedient per tal de sol·licitar al  Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme l’obtenció del títol honorífic de Festa d’Interès Turístic Nacional.

En aquest ampli informe, elaborat pel departament de Turisme de Cocentaina, s’ha tingut de justificar l’antiguitat de la celebració, la seua continuïtat en el temps, el seu arrelament, la participació de la població en aquesta o l’originalitat i la diversitat dels seus actes. A més, s’inclou un pla de difusió i la creació d’un portal web específic per als festejos que va ser presentada a les darreres Festes de 2022 en www.morosycristianoscocentaina.es.

Tres segles de Moros i Cristians

En aquest sentit, Ivan Jover, Regidor de Turisme, ha volgut destacar la importància de les Festes de Moros i Cristians “pel seu atractiu turístic, a més del seu alt valor cultural i tradicional, així com també per l’impacte social i econòmic que té al territori”. Un territori, ha recordat, “considerat com un dels bressols on va nàixer aquesta tradició típica del territori valencià i testimoniat, almenys, des del primer terç del segle XVIII”.

La proposta exposada al plenari de passat 30 de març va ser recolzada per unanimitat per part de tots els grups polítics i, previ a la seua acceptació, serà traslladada a la Conselleria de Turisme per tal d’obtindre un informe favorable. Per tant, s’espera que abans de donar inici a les Festes de Moros i Cristians, durant la segona quinzena d’agost, la capital del Comtat puga celebradar l’obtenció d’aquest títol honorífic.