Home Cocentaina Cocentaina enllesteix el seu protocol per a detectar i aturar casos de...

Cocentaina enllesteix el seu protocol per a detectar i aturar casos de violència de gènere

0
SHARE

El nou Protocol Local d’Actuació Contra la Violència de Gènere de Cocentaina és un document pioner que, amb l’objectiu de donar un acolliment i atenció ràpida, eficient i integral a la dona víctima de violència masclista, aglutina als diferents agents que participen de la detecció dels possibles casos a la capital del Comtat.

La comissió tècnica  que es reunirà trimestralment per fer el seguiment d’aquest protocol la conformen: Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cocentaina, Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Cocentaina, Policia Local, Guàrdia Civil, Agent d’igualtat de la mancomunitat Alcoià-Comtat, Centre Dona 24h itinerant, centres educatius, Centre de Salut, Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte i associacions de dones i contra la violència de gènere de Cocentaina i Alcoi.

Per a la Regidora de Benestar Social, Mireia Estepa, aquest protocol “és una ferramenta de treball que millorarà la qualitat de la intervenció de tots els serveis front a una situació de violència de gènere, ja que garantix el treball en xarxa i millora, més si cap, la coordinació entre tots els agents implicats. El nostre compromís amb l’erradicació de qualsevol tipus de maltractament és total i posarem en marxa totes les ferramentes que siguen necessàries per posar fi al masclisme i la violència”.

Aquest protocol va ser aprovat per la junta de govern local el 3 de desembre i ha suposat molts mesos de treball per a totes les professionals vinculades a qui Estepa agraïx la dedicació posada en aquest projecte. El seu cost aproximat és de 2500€ i anirà amb càrrec al Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere que concedix el govern d’Espanya a Cocentaina.