Home Cocentaina Cocentaina es bolca amb la celebració del dia gran de la Mareta...

Cocentaina es bolca amb la celebració del dia gran de la Mareta a pesar de les restriccions per la pandèmia

0
SHARE

Com cada any quan arriba el 19 d’abril, la vila de Cocentaina celebra un dels seus dies grans: el de la seua patrona, la Mare de Déu del Miracle. Per segon any consecutiu, la pandèmia de la Covid19 impedirà la celebració dels actes propis d’aquesta festivitat a la capital del Comtat, encara que les restriccions no són tan dures com l’any passat. En 2020, la capital del Comtat celebrava els actes del V Centenari del plor de les 27 llàgrimes des de les seues llars. Enguany, tvA ofereix en directe els principals actes d’un dels dies grans de Cocentaina.

Els actes centrals es produeixen durant les jornades de diumenge 18 i dilluns 19 d’abril. Durant el primer dia, els contestans baixen la imatge de la popularment coneguda com a ‘Mareta’. Enguany, les restriccions han impedit la celebració de la tradicional processó que recorre el centre de la població, encara que els contestans podran portar flors a la seua patrona mentre reste a la parròquia de Santa Maria fins el proper dissabte 24. L’acte, tot i comptar amb el públic restringit, ha tornat a posat de relleu l’estima de Cocentaina per la Mareta.

Però el dia gran de les Festes de la Mare de Déu del Miracle és el 19 d’abril, quan es rememora el plor de les 27 llàgrimes de sang que fonamenta el fervor contestà per la Mareta. És llavors quan la jove Cèlia Torregrosa ha proclamat la súplica que mostra l’estima del poble de Cocentaina cap a la seua patrona, seguida de la missa solemne en el seu honor. Tots dos actes que tvA ha oferit en directe per a evitar aglomeracions de persones prop de l’església contestana degut a la crisi sanitària de la Covid19.

Els actes en honor a la Mareta continuen al llarg de tota la setmana amb un gran càrrega religiosa fins que el dissabte 24 tvA torne a oferir en directe l’acte del retorn de la patrona contestana al seu monestir.