Home Cocentaina Cocentaina es suma a la campanya ‘En Valencià’ per a fomentar l’ús...

Cocentaina es suma a la campanya ‘En Valencià’ per a fomentar l’ús de la llengua autòctona el proper 16 de maig

0
SHARE
Imatge d'arxiu d'una visita de representants contestans a l'AVL.

El dijous 16 de maig, entre les 10 i les 13 hores, el Mercat de Cocentaina (Plaça Venerable Escuder) acollirà un envelat de la campanya ‘En Valencià’, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) amb la col·laboració de la Regidoria de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Cocentaina a través de l’Oficina AVIVA de Promoció del Valencià.

Aquesta iniciativa té per objectiu fomentar l’ús del valencià mitjançant diverses activitats com sopes de lletres, jocs a terra de paraules encreuades, així com rodaparaules; activitats amb les quals els participants hauran de demostrar els seus coneixements de valencià i, a més de divertir-se, aprendran noves paraules.

L’esdeveniment està adreçat al públic de totes les edats, de forma que s’ha coordinat una visita dels alumnes de primària i secundària dels quatre centres escolars de Cocentaina (CEIP Bosco, CEIP Real Blanc, IES Pare Arques i el Col·legi Sant Francesc d’Assís).

Campanya per tota la Comunitat

La campanya de l’AVL ja ha recorregut poblacions com Benicarló, Almassora, Silla o Mislata i el mateix 16 de maig de vesprada també estarà a Muro. Tot seguit, està previst que continue la seua gira per Dénia, Oliva, Alzira, Quart de Poblet, Onda, Vila-real, Finestrat o Benissa.

Segons Berta Iñíguez, Regidora de Promoció Lingüística, “estic molt satisfeta que el nostre poble siga, juntament amb altres localitats valencianes, una de les poblacions que ha decidit acollir aquesta campanya per difondre, promocionar i valorar la nostra llengua en un moment polític molt complicat i advers. Des de l’equip de govern, sempre donarem suport a aquesta classe d’iniciatives i continuarem treballant per reivindicar la llengua d’Ausiàs March, Joanot Martorell, Joan Fuster o Vicent Andrés Estellés, del qual celebrem el seu centenari enguany, malgrat els entrebancs de la Generalitat”.