Home Cocentaina Cocentaina inaugura la Fira de Tots Sants amb 100.000 persones durant la...

Cocentaina inaugura la Fira de Tots Sants amb 100.000 persones durant la primera jornada

793
0
SHARE

Cocentaina ha encetat ja la 672 edició de la Fira de Tots Sants en una jornada amb marcada presència institucional de la Generalitat, que ha atorgat la declaració de BIC Immaterial al certamen. La jornada festiva del primer de novembre ha atret durant el primer dia de fira a més de 100.000 persones a la capital del Comtat, on han pogut gaudir, entre un llarg etcètera, de la vistosa secció d’animals i els espectacles que es desenvolupen amb ells.

La capital del Comtat, Cocentaina, es troba ja immersa en les 4 jornades en que la gran majoria dels seu casc urbà es converteix en un immens basar a l’aire lliure en el que es pot trobar pràcticament qualsevol cosa imaginable. Són els dies en que la vila comtal celebra la Fira de Tots Sants, l’esdeveniment comercial més gran de quants es celebren a tot l’interior alacantí, i al temps la fira més gran de tot el País Valencià. Fins el proper diumenge, Cocentaina espera rebre vora mig milió de visitants i generar més de 30 milions d’euros en volum de negoci.

La recent declaració de la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a BIC Immaterial ha portat a alguns dels principals valedors d’aquest reconeixement de nou a la capital del Comtat. El President de la Generalitat i bona part de la plana major de la institució han encetat l’edició 672 d’una fira que ja en la seua primera jornada ha comptat amb més de 100.000 visitants, aprofitant la jornada festiva. La lectura del Privilegi atorgat pel rei Pere IV ha donat el tret d’eixida a un esdeveniment que també reclama més suport econòmic per a continuar millorant.

Els 136.000 m2 d’extensió de la Fira alberguen multitud de possibilitats per a visitar i comprar, així com una extensa programació d’activitats culturals de tot tipus. D’entre les seccions del certamen destaca l’àrea dedicada als animals, que també es poden adquirir durant la seua celebració. A banda dels múltiples exemplars exposats, que atrauen a milers de xiquets, també es duen a terme espectacles de doma o tir i arrossegament, entre un llarg etcètera. I tot amb visitants vinguts, inclús, des de l’estranger per a visitar els atractius de la Fira.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina manté les bones previsions cara al cap de setmana, quant també s’esperen dos jornades amb més de 100.000 visitants pels carrers contestans.