Home Cocentaina Cocentaina insta als veïns a utilitzar l’ecoparc, ja obert, per a evitar...

Cocentaina insta als veïns a utilitzar l’ecoparc, ja obert, per a evitar brutícia al casc urbà

385
0
SHARE

Durant més de 2 mesos de pandèmia de coronavirus, bona part de les instal·lacions i serveis de cada població han estat tancades a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Un fet que ha obligat a modificar la forma de funcionar de la immensa majoria de recursos i serveis municipals. Instal·lacions com els ecoparcs, centres socials, parcs o serveis d’atenció presencial no han pogut utilitzar-se de la forma habitual.

No obstant, la relativa normalitat amb la que les comarques de l’interior de la província d’Alacant han anat superant les fases del desescalament ha permès la reapartura de bona part d’aquests serveis. Entre ells el de l’ecoparc a la immensa majoria de localitats que disposen d’ell a l’interior alacantí. Unes instal·lacions que, segons ha detectat l’Ajuntament, no estan sent correctament utilitzades a la capital de la comarca del Comtat.

A Cocentaina, part del veïnat continua deixant les seues restes de tot tipus al voltant dels cotenidors que hi han repartits per tot el casc urbà. Un fet que redueix la salubritat a la vila comtal, a banda de l’aspecte general de la població. També suposa incrementar l’aparició de focus de mals olors i generar molèsties, facilitant també l’aparició de plagues d’insectes.

L’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana regeix aquestes actuacions, i preveu sancions d’entre 750 i 1.500 euros per als que es salten les normes. Una realitat que el Cosistori contestà ha constatat en les darreres jornades. Per això, insta als seus veïns a fer ús de les instal·lacions pertinents per a abocar els residus. Una recomanació que també afectat a l’horari d’abocament de la brossa al contenidors, establert a partir de les 20h.

L’Ajuntament de Cocentaina busca així la complicitat dels veïns per a respectar conductes cíviques respecte als residus i el seu abocament una vegada superada la pitjor fase de la pandèmia. En cas contrari, els agents de l’autoritat podrien dur a terme sancions d’un màxim de 1.500 euros. Les autoritats contestanes demanen col·laboració a la ciutadania per a fer de Cocentaina una localitat més neta.