Home Cocentaina Cocentaina no cobrarà la taxa de terrasses als hostalers com a mínim...

Cocentaina no cobrarà la taxa de terrasses als hostalers com a mínim en la primera meitat de 2021

325
0
SHARE

L’Ajuntament contestà no cobrarà la taxa municipal de terrasses i tendals, almenys, durant el primer semestre de 2021. La decisió del govern ve motivada per la situació actual de pandèmia que està castigant molt durament a un bon grapat de sectors econòmics i, amb més força, a l’hostaleria, degut a les restriccions que han anat adoptant-se i que han impedit a aquests negocis poder obrir amb normalitat.

Aquesta mesura econòmica es suma a les que el Consistori ha adoptat per tal de pal·liar les conseqüències dineràries de la Covid19. Durant 2020 no es va cobrar aquesta taxa i es va ajudar als negocis que no havien tingut cap altra subvenció amb les ajudes Activa Cocentaina. En 2021, el govern local ja ha aprovat les bases de les ajudes Parèntesi, tornarà a traure les ajudes C’Crea i no cobrarà la taxa de gener a juny, com a mínim, per l’ocupació i aprofitament de la via pública del sector hostaler.

La taxa de terrasses i tendals pot anar des dels 300€ als més de 1.000€ a l’any per a bars, cafeteries, pubs o restaurants de Cocentaina, depenent de la zona i del número de metres que ocupa, uns ingressos dels quals ja no va disposar l’administració local en 2020.

A més a més, l’Ajuntament torna a oferir -com ja ho va fer en l’any anterior- la possibilitat d’ampliar els metres de terrassa gratuïtament a aquells negocis que ho sol·liciten i que complisquen la normativa, és a dir, que com a mínim tinguen un tendal que respecte el pas dels vianants.

Des del govern contestà esperen que aquesta mesura siga ben acollida en el sector hostaler i que ajude a suportar millor el compliment de totes les restriccions que patixen des de l’inici de la pandèmia. També es plantegen no cobrar la taxa durant el segon semestre de 2021 depenent de com avance la situació, una situació que s’estudiarà dintre d’uns mesos.