Home Cocentaina Cocentaina obri el procés per a contractar a set nous agents de...

Cocentaina obri el procés per a contractar a set nous agents de Policia Local amb els que reforçar la seguretat

0
SHARE
Vehicle de policia a Cocentaina.

L’Ajuntament de Cocentaina ha publicat les bases per la convocatòria del procés selectiu per cobrir set places d’agent de Policia Local com a funcionaris de carrera dins de l’ajuntament, entre elles, quatre de torn lliure mitjançant el sistema d’oposició i tres de mobilitat mitjançant el sistema de concurs. Aquestes set places s’incrementaran en huit una vegada s’inicie el procés de selecció a conseqüència de la jubilació d’un agent a finals de l’any 2023.

El termini d’inscripció per al procés de selecció s’obrirà una vegada es publique l’extracte de les bases en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Per a presentar-se al procés selectiu cal presentar una instància general dirigida a l’Alcalde de l’Ajuntament de Cocentaina a través de la seu electrònica, presentant la documentació pertanyent al procés. Les bases completes amb tots els detalls es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Cocentaina o al Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOP).

Factors a avaluar

Dins del procés de torn lliure el sistema de selecció es realitza mitjançant una sèrie de proves obligatòries i eliminatòries: presentació de certificat mèdic, prova de mesurament d’altura, prova d’aptitud física i psicotècnica, prova tipus test de coneixements, prova escrita pràctica, prova de coneixement del valencià i reconeixement mèdic.

Per altra banda, per al procés de mobilitat en el sistema de concurs les proves a dur a terme són la psicotècnica, el reconeixement mèdic i la valoració de mèrits. Posteriorment, aquelles persones que resulten aprovades entren a formar part de la borsa de treball.

Rubén Muñoz, Regidor de Seguretat, menciona que “amb aquestes places cobrim el total de vacants de la nostra plantilla, i així podem continuar garantint la màxima seguretat de la nostra població i dels nostres veïns i veïnes. És cert que Cocentaina presenta un nivell baix de criminalitat, però no s’ha de deixar de costat l’increment en efectius de policia, en material i en infraestructura que estem contínuament treballant des d’aquesta regidoria i executarem al llarg d’aquesta legislatura”.