Home Cocentaina Cocentaina pateix diversos incidents coflictius als carrers que es salden amb un...

Cocentaina pateix diversos incidents coflictius als carrers que es salden amb un detingut

0
SHARE
Vehicle de policia a Cocentaina.

La setmana passada Cocentaina va viure alguns episodis conflictius que alteraven la vida de la ciutadania, protagonitzats per diversos migrants il·legals i alguns joves contestans. La policia local va haver d’intervenir en diverses ocasions en baralles i altercats causats per persones baix l’efecte de les drogues on, a més, una d’ells portava una navalla i una pistola d’aire comprimit. Aquesta persona va ser l’únic detingut i va passar a disposició judicial.

El matí de dijous la Regidora de Seguretat Ciutadana, Eugenia Miguel, i el Cap de la Policia Local es van reunir amb el subinspector de la Brigada d’Estrangeria del Cos Nacional de Policia d’Alcoi per tractar l’assumpte i saber com es podien agilitzar els tràmits de retornada al seu país d’origen.

L’Alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, es va comunicar amb la Subdelegada del Govern per tal d’informar-la sobre els successos i demanar una actuació contundent contra aquests “delinqüents que estan fent-nos la vida impossible”. A més, afegia que “les persones que reiteradament cometen un delicte deuen ser allunyades del poble ja”.

La inseguretat no s’ha acabat

“Estem farts, ens dona igual que siguen de Cocentaina o estrangers, no els volem ací i necessitem que la justícia actue amb força i no deixe en llibertat a qui demostra continuadament que no té gens d’interés a respectar les lleis i els drets de la resta de veïns” denuncia l’alcaldessa del municipi, assegurant que aquesta situació és insuportable per a tots, ja que “crea malestar i inseguretat i és necessària la col·laboració de totes les institucions per obtenir una solució i allunyar a aquesta gent de Cocentaina”.

D’una altra banda, Eugenia Miguel explicava que “la setmana passada la Policia Local va fer l’esforç de fer hores extres per donar-li al poble una major seguretat, però causa molta impotència que es detinga a un delinqüent i que a les 24 h torne a estar als nostres carrers obrint cotxes o amenaçant a la gent”. Des de l’ajuntament assenyalen que denunciar és fonamental perquè aquests delinqüents vagen acumulant faltes i se’ls processe com cal, amb tot el pes de la llei.