Home Cocentaina Comenca el judici contra els detinguts en l’operació antijihadista desenvolupada en 2016...

Comenca el judici contra els detinguts en l’operació antijihadista desenvolupada en 2016 a Gormaig i Cocentaina

0
SHARE

Corria l’any 2016 quan els veïns de la zona residencial Gormaig, ubicada entre Alcoi i Cocentaina, assistien perplexos a la irrupció de la Policia Nacional al residencial. El dispositiu portava a terme una operació antijihadista que tractava de localitzar al presumpte líder d’una organització que l’Audiència Nacional portava temps seguint. Els agents van entrar en la llar d’Ammar T. a la urbanitació, on van detindre a aquest home nascut a Síria sota l’acusació de pertinença a una xarxa delicitiva destinada a abastir d’uniformes i armes al Daesh, el conegut com Estat Islàmic.

Segons la investigació, el detingut regentava un negoci a Cocentaina, que utilitzava presumptament com a tapadora per a enviar uniformes militars a les tropes de l’Estat Islàmic a Síria. L’empresa contestana es dedicava a la recollida i repartiment de roba usada dins d’una xarxa que escampava els seus tentacles també al Baix Vinalopó, concretament a Crevillent. Des d’aquesta localitat eren carregats els contenidors que s’enviaven per via marítima i des de ports llevantins a terres sirianes.

Entre Cocentaina i Crevillent, la Policia Nacional va detindre a un total de 7 persones que des d’aquest dimarts 2 de març s’assenten a la banqueta d’acusats. Ho fan a l’Audiència Nacional, òrgan encarregat de jutjar els delictes relacionats amb el terrorisme. S’enfronten a penes d’entre 13 i 28 anys de presó per presumpta pertinença a organització terrorista.

Els registres practicats per les forces de seguretat a Cocentaina van descobrir importants quantitats de diners amb els que abastir al Daesh des de terres alacantines. Mentre, a Crevillent es van descobrir més de 20.000 uniformes militars llestos per a eixir cap a Síria, cosa que també va ocórrer en els registres de contenidors perpetrats durant l’operació al port de València.

Els papers de la càrrega dels contenidors parlàven de roba i calçat de segona mà, encara que la Policia Nacional va arribar a trobar inclús granades. També hi ha constància de l’enviament de material electrònic i de comunicacions, així com diners en metàl·lic per a abastir a l’organització terrorista.