Home Destacats Comencen les actuacions de millora viària als polígons d’Ibi amb les ajudes...

Comencen les actuacions de millora viària als polígons d’Ibi amb les ajudes de l’IVACE

290
0
SHARE
Rotonda de l'Avinguda de la provincia.
Rotonda de l'Avinguda de la provincia.

Entre aquesta i la setmana vinent comencen les obres de millora viària en dos dels polígons industrials d’Ibi, derivades de les ajudes rebudes aquest mateix any per l’IVACE, i que es destinen al Polígon Industrial El Derramador, de 433,721 m² i 171 empreses amb activitat, i el Polígon Industrial Casa Pau, amb 149.589 m² i 56 empreses en activitat, les quals han rebut 109.386,56 i 197.221,81 euros respectivament.

Desgloçament de les intervencions

Les ajudes a ambdós polígons s’han optat per destinar-les a actuacions de millora viària a l’Avinguda de la Província i l’Avinguda de València. Es tracta de dues vies que pertanyen a tots dos polígons objecte de les ajudes i que són artèries principals per a l’accés i la sortida de tot el polígon industrial. A l’Avinguda de la Província les obres tindran una durada d’uns quinze dies aproximadament i es tracta, fonamentalment, de millorar l’asfalt de la sortida d’Ibi cap a Alacant, entre la Gasolinera de Cañizares i el Carrer Conca.

La calçada d’entrada a Ibi només quedarà afectada en un tram entre l’avinguda de la Joguina i el carrer Valladolid. A més, el carrer Huelva quedarà també tallat per la qual cosa s’impedeix la incorporació a l’avinguda de la Província des del carrer Huelva i la sortida cap a Alacant des del carrer Múrcia.

Les obres que es faran a l’Avinguda de València, i que tindran una durada aproximada d’un mes i mig, consisteixen en la construcció d’una nova rotonda a la cruïlla de l’avinguda amb el carrer Jaén. Dins del procés de licitació d’aquestes obres, s’ha inclòs com una millora de la xarxa viària la construcció d’aquesta nova rotonda per garantir la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit en accés a polígons, centres educatius, instal·lacions esportives… i també al residencial de L’Alamí, recentment obert al trànsit.

Per tant, es tancarà al trànsit l’avinguda de València des de l’alçada del pub De Colp fins al restaurant El Picaor, desviant el trànsit per l’interior de la zona residencial de l’Alamí. El carrer Jaén serà practicable només fins a l’antic pont del ferrocarril a la rotonda de carrer Sevilla amb carrer Ciudad Real i Jaén. I només els bombers o l’empresa Bornay podrà accedir al tram tallat. L’entrada a Plàstics Navarro, Colorsol i els molls de Bornay es garanteix des de la rotonda del Picaor. A més de les obres de millora d’asfaltatge de la calçada, es repintarà la senyalística horitzontal i es farà reposició de la vertical.

Anteriors intervencions

Cal recordar que en 2021 Ibi va rebre de l’IVACE 11 partides de les 11 sol·licituds enviades (Polígon Industrial Casa Pau, Vessador, Alfaç I, Alfaç II, Alfaç III Oest, Alfaç III Est, Retir Casa Nova, Moltó-Injusa, Pery-Climent, Rambles-Cementeri i el Parc Tecnològic (Ibi Ciutat del Joguet), amb un total d’1,5 milions d’euros, per continuar amb la millora i la modernització de les àrees industrials.

Va ser la localitat més beneficiada de la província d’Alacant amb aquests ajuts l’any passat. Aquest any ha rebut ajuts de dues de les quatre sol·licituds realitzades, per la qual cosa, des del 2017, Ibi ha rebut al voltant de 6 milions i mig d’euros destinats a la millora dels polígons industrials.