Home Cocentaina Compromís insta a recuperar el servei públic de socorristes a la piscina...

Compromís insta a recuperar el servei públic de socorristes a la piscina municipal per a crear ocupació juvenil a Cocentaina

0
SHARE

Davant l’apropament del període estival i de l’apertura de la piscina municipal a Cocentaina, la coalició Compromís-Col·lectiu 03820 ha demanat la creació d’una borsa de treball per a socorristes a la capital del Comtat. Un socorrista que treballa per a una empresa i no directament des de l’Ajuntament cobra 800€ menys. La diferència d’eixa xifra va a parar a mans d’una empresa privada, segons defèn la formació.

El Col·lectiu 03820-Compromís ve reivindicant des de 2020 la creació d’una borsa de treball per als socorristes de la piscina municipal. El portaveu del Col·lectiu 03820-Compromís, Jordi Pla, al plenari dels pressupostos de l’any 2020 es va mostrar atònit per la privatització d’aquest servei que havia estat públic en les últimes temporades estivals de la piscina contestana.

Davant aquest fet i donat l’atur juvenil que hi ha a la població i a la comarca, des del Col·lectiu 03820-Compromís sol·liciten la reversió del servei de socorrisme com a servei públic a Cocentaina. Una recuperació que des de la formació valencianista creuen que podria facilitar faena a la gent jove de Cocentaina.

D’aquesta forma, la coalició contestana reivindica la creació de llocs de treball públic per a la joventut que poden tindre en l’estiu una oportunitat de traure’s uns ingressos que no es donen de la mateixa manera sí es tracta de la contractació del servei per part d’una empresa aliena a l’Ajuntament.

“Un socorrista amb un servei fet directament des de l’Ajuntament com passa a Alcoi, cobra 800€ més que un socorrista que treballa a Cocentaina. És a dir, un socorrista de Cocentaina cobra 800€ menys que un de l’Ajuntament d’Alcoi. El que no cobren els socorristes de Cocentaina s’ho emporta una empresa, la empresa que ho gestiona. Volem que es cree una borsa de socorristes per generar faena des del sector públic i que els socorristes cobren el que es mereixen”, ha afegit Pla.

“Confiem en què l’equip de govern vulga crear una borsa de treball per a socorristes i així revertir la privatització del servei”, conclou Pla.