Home Alcoi Compromís denunciarà la contracta de la brossa d’Alcoi si no es solucionen...

Compromís denunciarà la contracta de la brossa d’Alcoi si no es solucionen les manques del servei

1065
0
SHARE

La detecció de mancances en la prestació del servei de neteja viària i recollida de brossa a la ciutat d’Alcoi ha provocat que una de les forces de l’oposició, Compromís, haja anunciat que denunciarà la concessió si no se li posen remeis. La tercera auditoria del servei ja és vinculant com a mètode de control d’un dels grans contractes de la ciutat, i preveu sancions de 500 euros diaris per incompliment del plec de condicions. L’empresa pot al·legar a l’auditoria, cosa que no ha fet.

El servei de la recollida de residus sòlids urbans i neteja viària és un dels que més càrrega suposa per als comptes de la ciutat d’Alcoi. Un servei fonamental que va ser renovat durant el 2018, tot i que l’empresa que el presta és la mateixa que el prestava durant els anys anteriors. Amb un cost de més de 4 milions d’euros anuals, el plec de condicions que havien de complir les empreses que concursaren incloïa l’auditoria dels seus serveis per a comprovar que estan prestant-se de forma correcta. Les dos primeres no tenien validesa, però la tercera ja és vinculant.

El sistema de control que l’Ajuntament d’Alcoi té per a avaluar el compliment de les condicions establertes en el contracte de la recollida de la brossa ha detectat, segons denúncia Compromís, manques en el servei. Si en les dos primeres auditories del servei les mancances es referien al mal estat de la maquinària i els vehicles, ara la tercera estableix que la recollida de residus i neteja viària no està prestant-se de forma adequada. Les sancions que comprèn aquesta mesura de control arriben als 500 euros diaris fins que es complisca allò establert en el plec de condicions.

A dia de hui, segons el Consistori alcoià, l’empresa encara no ha presentat les seues al·legacions a l’auditoria després d’haver millorat els vehicles que presten el servei el passat desembre. Una possibilitat que, en paraules del Regidor d’Obres i Serveis alcoià Jordi Martínez, encara no s’ha donat, tot i que el departament de Medi Ambient està seguint el cas. Mentre, diferents grups de l’oposició han mostrat el seu malestar amb una situació que, consideren, malbarata els diners públics de tots els alcoians. De fet, Compromís ha anunciat que, si es confirmen les mancances en el servei i l’empresa no és sancionada, avaluarà la possibilitat de denunciar aquesta situació davant els tribunals.

La tercera auditoria a l’empresa concessionària de la recollida de la brossa i la neteja viària a Alcoi acaba amb el termini de prova de la concessió, que ja és susceptible de ser sancionada.