Home Cultura Compromís portarà al plenari murer una moció per a protegir els murals...

Compromís portarà al plenari murer una moció per a protegir els murals del Batà i La Llometa

886
0
SHARE

El Grup Municipal Compromís a Muro presentarà una moció per a la declaració de Bé de Rellevància Local per als murals del Batà de l’artista valencià Toni Espinar cara al pròxim plenari ordinari d’abril a l’Ajuntament murer.

Compromís Muro presentarà una moció pel proper plenari del mes d’abril perquè l’Ajuntament inicie el procediment de declaració de Béns de Rellevància Local (BRL) per als murals de l’emblemàtic passatge del Batà, obra de l’autor Toni Espinar, i els del camp de futbol La Llometa, obra de diversos autors i que foren pintats al festival d’art urbà ‘Muralitza’t’.

Aquesta proposta està sostinguda per diversos informes que avalen la importància tant cultural, artística, patrimonial, turística, i pedagògica que presenten els murals al casc urbà murer. Aquest projecte artístic que alberga la vila de Muro al mur del Batà i del Camp Municipal La Llometa va nàixer per dotar el poble de Muro de ferramentes culturals i de recursos turístics i pedagògics amb una finalitat dual i interdisciplinari: fer valdre i potenciar el nucli urbà de Muro, especialment en una artèria de pas de vianants de la població (el Batà) que compta amb elements de patrimoni arquitectònic protegits.
Cal recordar que, des de Compromís Muro ja s’ha demanat en diverses ocasions a l’actual equip de govern la necessitat de protegir tant els murals del passatge del Batà, com els del camp de futbol la Llometa del festival d’art ‘Muralitza’t’. Segons la formació valencianista, “no hem rebut cap resposta en referència a aquestes peticions i amb l’actual posada en marxa d’un procés de participació per a decidir el disseny del parc considerem que hem d’actuar per aconseguir salvaguardar aquests murals, patrimoni de totes les mureres i murers, i que tant d’atractiu turístic han tingut”.

Des de Compromís volen animar, a més, a les mureres i murers que defensen el patrimoni de Muro, donat el seu valor per a la vila, ja que estem davant una obra d’art única al món, d’un gran artista valencià molt reconegut com és Toni Espinar, i que mereix que la seua obra es respecte, es valore i sobretot es protegisca.

És necessaària -consideren des de Compromís- la protecció d’aquests murals perquè consideren que “ja formen part del nostre patrimoni artístic i cultural i està a les nostres mans preservar-los com cal. Els murals del Batà són un dels punts més emblemàtics del nostre poble, i possiblement un dels llocs més visitats per diferents grups turístics i formen part d’un projecte de poble,” ha declarat Vicent Molina, portaveu de Compromís a la localitat.