Home Alcoià Denuncien manca de personal als centres de salut de Castalla, Muro, Onil,...

Denuncien manca de personal als centres de salut de Castalla, Muro, Onil, Banyeres, Biar i Benilloba

0
SHARE

Part de les localitats mitjanes de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla funcionen amb el personal just una vegada ha acabat l’horari principal de servei als seus centres de salut. A partir de les 15 hores entre setmana, o durant les 24 hores de les jornades de dissabte i diumenge, els centres de salut de localitats com Castalla, Muro, Onil, Banyeres, Biar o Benilloba només tenen una persona a les seues instal·lacions.

És la denuncia que ha llançat el Sindicat Mèdic de la província d’Alacant, que considera que aquest fet condiciona per a mal el servei al pacient. Per al col·lectiu, el fet de que un únic metge haja d’assolir totes les funcions -des d’atendre cridades fins a fregar el pis- durant el torn d’urgències no fa sinó perjudicar l’atenció que repel ciutadà.

A més, des del sindicat lamenten el fet de que moltes persones han d’esperar a la porta del centre en el cas de que el personal mèdic que està de guàrdia a Urgències haja de fer una eixida domiciliària. Una situació que pot redundar el un perjuí per al pacient en cas de que l’atenció que necessita siga urgent. Aquest fet, afirmen fonts sindicals, és una comú dia rere dia als centres de salut de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

És per això pel que reivindiquen un augment de personal més enllà dels torns de treball habitual a aquestes infraestructures sanitàries de l’interior alacantí. La manca de seguretat que pateixen els facultatius, especialment en horari nocturn, és altra de les realitats a les que s’enfronten els metges quan presten servei a aquests centres de salut.

Per als membres del sindicat, la prestació deficient d’aquest servei empitjora la qualitat d’un servei de salut considerat com un dels millors a tot el món.