Home Destacats Desmantellat un abocador il·legal a un paratge de la Mariola al terme...

Desmantellat un abocador il·legal a un paratge de la Mariola al terme municipal de Muro

0
SHARE

La Policia Local de Muro ha aconseguit desmantellar un abocador il·legal de residus que existia al seu terme municipal. Aquest vessaments suposen un gran risc de contaminació per als indrets naturals que envolten les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, comarques amb entorns d’elevat valor natural. I més encara si es troben en l’àrea d’influència dels parcs naturals de l’interior alacantí.

Aquest és precisament el cas de l’abocador detectat a Muro. Es troba ubicat al camí de la Quebrantà, superfície que pertany al Parc Natural de la Serra Mariola. Un fet que agreuja encara més l’existència d’aquest punt, on s’han trobat residus d’obra, cartons i plàstics. Abocar deixalles és una delicte susceptible de sanció, i més encara su té lloc en paratges protegits, com és el cas de Muro.

La col·laboració ciutadana ha sigut fonamental per a que la Policia Local murera poguera localitzar als autors de la infracció. Detecció possible gràcies també a les investigacions dels serveis municipals. Les restes han sigut retirades per a retornar el paratge al seua estat original, sense contaminats vessats il·legalment.