Home Destacats Detingut per segona vegada l’empresari murer acusat de col·laborar amb el Daesh...

Detingut per segona vegada l’empresari murer acusat de col·laborar amb el Daesh en 2016

4202
0
SHARE

La Policia Nacional ha practicat aquesta setmana una detenció a Muro, on ha detingut per segona vegada en 3 anys a un empresari resident a la localitat. Ho fa en el marc d’una investigació contra el jihadisme i sota la sospita de la col·laboració del detingut amb el Daesh. L’empresari, amb la mercantil operant des de Cocentaina, podria haver perpetrat delictes econòmics per a subministrar trages i equipament militar a l’organització terrorista.

Al 2016, la Policia Nacional duia a terme una detenció relacionada amb el jihadisme a la vila de Muro. Un empresari resident en ella -però que operava des de Cocentaina- era acusat d’un presumpte delicte de col·laboració amb organització criminal. Suposadament, l’home utilitzava la seua empresa com a tapadora per a equipar amb uniformes militars i peces d’armes i equips de transmissió a les tropes del Daesh a Síria. La mercantil es dedica a la recollida i reciclatge de roba usada, molta de la qual acaba sent embarcada en vaixells .

Poc més de tres anys després, Nourredine Ch. ha sigut de nou arrestat per policies nacionals vestits de paisà. En aquesta ocasió se li acusa de acusa de destinar part dels guanys que obté de la seua empresa contestana a finançar a organitzacions terroristes. La Policia Nacional, que segueix una investigació de l’Audiència Nacional, ha detectat que, en a males penes 3 anys, la mercantil de l’ara arrestat ha arribat a guanyar vora 10 milions d’euros. Part d’eixes xifres provindrien del comerç il·lícit de roba i elements amb els que, presumptament, l’empresa finançava al Daesh.

Ja en 2016 es van detectar containers plens d’uniformes militars i de propietat de l’empresari detingut a Muro al port de València. Inclús hi havien trages aptes per a la guerra nuclear, radiològica, bacteriològica i química. L’acusat es trobava en llibertat després de les investigacions del 2016, però les darreres troballes de l’Audiència Nacional indiquen podria estar col·laborant en abastir a les organitzacions terroristes. Per això, agents de policia vestits de paisà han detingut i traslladat a Madrid a l’empresari al seu domicili a la vila murera. Se li imputen presumptes delictes fiscals, falsificació documental, alçament de béns, blanqueig de capitals i malversació de fons.

A banda d’aquests delictes, la Policia Nacional sospita que empreses com la de Nourredine Ch. podrien estar sent utilitzades per a extraure obres d’art saquejades dels territoris on opera el Daesh.