Inici Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi nomena els 3 ens que acompanyaran als Reis Mags en...

L’Ajuntament d’Alcoi nomena els 3 ens que acompanyaran als Reis Mags en la Cavalcada

529
0
COMPARTIR

L’arribada dels Reis Mags és un dels moments més esperats al llarg de l’any a la ciutat d’Alcoi. La coneguda com a Ciutat del Nadal té l’honor d’acollir a Melcior, Gaspar i Baltasar en la Cavalcada més antiga de quantes es celebren a Espanya. Enguany, aquest màgic esdeveniment arriba a la seua edició número 135, on com sempre ses majestats estaran acompanyats cadascun per un ens social alcoià cada 5 de gener.

És l’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria de Festes, qui elegeix als ens que acompanyaran als mags de l’Orient. Per norma general l’elecció es fa en funció a efemerides o esdeveniments especials que celebren els ens elegits. Enguany, la companyia dels Reigs Mags a Alcoi la conformaran l’Assoiació Sant Maure Màrtir, la Filà Almogàvers i l’Associació D’Àrbitres Femenines d’Alcoi (ASOAR).

En el primer dels casos, l’ens celebra 400 anys sde la celebració de la festa del sant i el centenari de la seua creació. Les àrbitres alcoianes, per la seua banda, són les encarregades de pitar els encontres de bàsquet en competicions com la lliga local o bé els Jocs Esportius. El fet de que siguen ens de la pròpia ciutat suposa per al Consistori alcoià una prova de l’elevada participació que la societat alcoiana té en els seus esdeveniments més destacats.