Home Alcoià Dilema en l’apertura de piscines municipals en estiu per a prevenir el...

Dilema en l’apertura de piscines municipals en estiu per a prevenir el coronavirus: oci o esport?

493
0
SHARE

Moltes persones a les diferents localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla no gaudeixen d’una piscina de la seua propietat -ja siga a la seua llar o al camp- amb la que fer front a les altes temperatures de l’estiu. Per sort, la immensa majoria d’ajuntaments disposen de piscines municipals per a oferir aquesta possibilitat als seus veïns. Unes instal·lacions de les més utilitzades en època estival, però que enguany s’enfronten al problema de la possible infecció per coronavirus.

Per això, a totes les poblacions estan prenent-se mesures de neteja i higiene per a garantir el seu ús sense risc de contagi aquest estiu. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, pràcticament totes les poblacions estan a punt d’obrir les seues piscines, però ho faran amb diferents modalitats per a garantir la prevenció contra el virus. El grau d’apertura i les accions permeses per a aquest estiu depenen també de la quantitat d’aquestes instal·lacions a cada població.

En el cas d’Alcoi, totes les piscines municipals -José Trenzano, Caramanxel i Batoi- obrin el proper 28 de juny després de setmanes de treballs per a garantir la màxima seguretat contra el Covid19. Totes elles ho faran amb l’ús habitual d’oci per a tota la família. A Ibi -on existeixen dos piscines públiques, es dedicarà una per a ús estrictament esportiu (Estadi Climent) i altra per a oci (Poliesportiu Municipal).

Mentre, a Onil, la Piscina Municipal obri el proper 22 de juny i ho farà exclusivament per a pràctica esportiva. Fet que inclou cursos de natació però no bany per oci. També a l’Alqueria d’Asnar s’han posat en marxa sistemes de control d’accés i temperatura a la piscina coberta per a garantir la màxima seguretat dels usuaris aquest estiu.

Aquestes instal·lacions estaran obertes fins finals del mes d’agost, temps en el que caldrà seguir totes les recomanacions de distanciament social per a impedir la propagació del Covid19, també a les piscines de la muntanya alacantina.