Home Destacats Diputació aposta pel model mixt per al geriàtric d’Ibi i critica la...

Diputació aposta pel model mixt per al geriàtric d’Ibi i critica la manca de voluntat política d’Oltra

448
0
SHARE

El proper dia 28 està prevista la reunió entre representants d’Ibi i la Consellera de Polítiques Inclusives, Mònica Oltra. Damunt la taula, un tema llargament reivindicat des de la vila joguetera: la construcció d’una residència de la Tercera Edat a la localitat. Un projecte que ja compta amb terrenys i que està redactat per part de la Diputació d’Alacant. El seu president, Carlos Mazón, ha criticat la immobilitat d’Oltra amb aquesta infraestructura i veu en el model públic-privat una possible solució per a la seua construcció.

Més de 3 anys és el temps que porta la vila d’Ibi esperant resposta per part de la Conselleria de Polítiques Inclusives per a activar el projecte de centre geriàtric per a la població. La vila joguetera no pot cobrir la demanda de places a aquestes infraestructures, ja que la població que requereix d’aquestes atencions supera, i per molt, l’oferta de places. De fet, a Ibi únicament existeix un centre d’aquestes característiques que es troba ple des de fa anys: l’asil Sant Joaquim. La demanda d’un nou geriàtric és una constant des de l’Ajuntament d’Ibi cap a la conselleria que dirigeix la Vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra.

Les múltiples peticions formulades des de l’administració local iberuda tampoc han tingut reflex en els pressupostos de 2021 que el Consell acaba d’aprovar. Un fet que fa inviable que Ibi tinga aquest equipament a curt termini. Els representants municipals de la localitat de la Foia tenen prevista una reunió amb la pròpia consellera el proper 28 de desembre per a tractar de donar passos endavant cara a la construcció del centre. El propi Consistori ha oferit per activa i per passiva els terrenys per a ubicar la nova infraestructura a la zona de l’Alamí, recentment desbloquejada.

El projecte està, inclús, redactat de la mà de la Diputació d’Alacant, que a pesar de no tenir competències aquest tema va invertir 120.000 euros per a establir les línies mestres del centre. No obstant, és Polítiques Inclusives qui ha de donar el vist i plau i consignar les inversions per a abastir la demanda de places d’atenció a la Tercera Edat que existeix a Ibi. Cosa que s’espera, com a mínim, començar a entreveure amb la trobada prevista amb Mònica Oltra.

La consellera ha rebut també crítiques de la mà de la pròpia Diputació d’Alacant, que veu en el model mixt públic-privat una forma de fer avançat el projecte. Així ho ha defensat el president de l’ens, Carlos Mazón, que considera que aquesta fórmula pot alleugerar el procés de construcció i també agilitzar el manteniment del geriàtric. Tot i això, el mandatari veu signes de negativa davant aquesta fórmula per part de Polítiques Inclusives. Una conselleria que, junt amb la de Sanitat, té entre els seus objectius revertir la titularitat de centres hospitalaris privatitzats i també de residències de la Tercera Edat. Més encara després de constatar atenció deficient als pacients durant la pandèmia.