Home Alcoià Diputació compleix dos segles amb les localitats alacantines amb el desafiament...

Diputació compleix dos segles amb les localitats alacantines amb el desafiament del despoblament

453
0
SHARE

Aquest diumenge 15 de maig s’han complert 200 anys des que foren instaurades les diputacions provincials. La idea inicial era vertebrar el territori nacional des del prisma de les divisions provincials de l’època. Un fet que contribuiria a alleugerar la tasca de gestió d’un territori que acabava pràcticament d’eixir de la Guerra de Independència contra l’ocupació francesa. Dos segles després, la Diputació d’Alacant continua existint i fent del suport als ajuntaments la seua principal raó de ser. L’ens ha celebrat el seu segon centenari als jardins del Palau Provincial.

A l’acte han assistit tant els integrants de l’hemicicle provincial com alcaldes de tota la província. A dia de hui, el principal objectiu de la Diputació és facilitar la tasca de gestió als  ajuntaments alacantins. Especial atenció mereixen els d’aquelles poblacions amb menys habitants, que porten dècades patint el despoblament i els seus efectes, com la pèrdua de serveis per als seus habitants. D’ací que des de l’equip de govern provincial hagen posat en valor la institució i la seua utilitat, en la que han coincidit els grups de l’oposició.

La Diputació d’Alacant és el principal suport amb el que compten els ajuntaments de les localitats amb menys habitants per a poder escometre inversions necessàries. Igualment, la prestació de serveis per part de l’ens provincial també permet als consistoris més menuts alleugerar la seua tasca. És per això pel que totes les formacions amb representació a l’ens han valorat positivament la seua tasca per a revertir aquest fenomen.

Mantenir les diputacions és primordial per als representants de la d’Alacant, més encara amb l’aparició de discursos que neguen la utilitat d’aquest tipus d’ens.