Home Destacats Diputació entrega vehicles elèctrics per a una quinzena de localitats de la...

Diputació entrega vehicles elèctrics per a una quinzena de localitats de la muntanya alacantina

666
0
SHARE

El President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha desplaçat aquest dijous 5 de maig al municipi de Cocentaina per lliurar a una trentena de municipis de la província un lot de vehicles 100% elèctrics. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’aposta de la institució d’impulsar la mobilitat sostenible al territori, una comesa en què ha invertit 6,2 milions d’euros, l’aportació econòmica més gran de la història.

Durant l’esdeveniment, el president ha destacat aquesta iniciativa com la “inversió mediambiental més rellevant d’aquesta legislatura i dels darrers anys de la institució, més de 6 milions d’euros, amb què posem de manifest el nostre compromís amb la sostenibilitat i la protecció de lentorn”. També hi han estat presents els diputats provincials Toni Frances, Irene Navarro i Isabel López.

La Diputació d’Alacant ha llançat dues convocatòries amb una inversió històrica de 4,7 milions d’euros per impulsar la mobilitat sostenible, combatre el canvi climàtic i reduir la contaminació atmosfèrica als municipis de la província. Amb aquest propòsit, la institució ha subministrat un total de 171 vehicles 100% elèctrics a 122 localitats de la província de menys de 50.000 habitants.

A més, ha aprovat recentment les bases de concessió de subvencions per a la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, amb un import de 1,5 milions d’euros. És una convocatòria de nova creació.

L’acte de lliurament dels automòbils celebrat avui ha consistit en la recollida simbòlica, per part de 29 alcaldes, de les claus de 38 cotxes que es destinaran a la prestació de diferents serveis municipals. Agost, Banyeres de Mariola, Beniardà, Biar, Castalla, Cocentaina, Ibi, Xixona, Vila Joiosa, Mur d’Alcoi, Mutxamel, Novelda, Onil, Petrer, Sant Joan d’Alacant, Torremanzanas, Monòver, Alcocer de Planes, Gorga, Alfafara, Camp de Mirra, Castell de Castells, Gaianes, L’Alqueria d’Asnar, Agres, L’Orxa, Canyada, Planes i Benilloba han estat les localitats beneficiades en aquest lot.

Tal com ha emfatitzat Mazón -que ha recordat que aquesta iniciativa és fruit del consens i l’acord amb la resta de grups polítics que conformen la institució provincial-, “gràcies aquesta nova flota de vehicles els ajuntaments atendran les persones que més ho necessiten, mantindran els nostres serveis de seguretat, tindran cura de l’entorn natural i prestaran serveis municipals”.

Finalment, el president ha concretat que aquest parc mòbil sostenible i els seus respectius punts de recàrrega “són la millor manera de lluitar contra la despoblació, donant serveis i fent que el dia a dia sigui més amable, per la proximitat a les nostres comarques”.

Per part seva, l’Alcaldessa Mireia Estepa s’ha mostrat agraïda per la decisió de la Diputació d’escollir el municipi de Cocentaina com a punt de lliurament d’aquest lot de vehicles, alhora que ha manifestat que aquests automòbils “contaminen menys els nostres pobles i tenen un impacte directe en aquestes polítiques que tenen una repercussió important al medi ambient. A més, suposen una millora dels serveis i del benestar dels municipis”.

Totes les localitats alacantines de menys de 50.000 habitants que ho han sol·licitat comptaran, com a mínim, amb un cotxe elèctric subvencionat al cent per cent per la institució provincial, algunes d’elles -en aquest cas les de més població- fins i tot amb dues.

Amb la primera convocatòria d’aquest programa inversor sostenible, creada el 2020, s’han repartit 2,7 milions d’euros per comprar vehicles elèctrics de la qual s’han beneficiat 98 ajuntaments, mentre que per atendre els consistoris que van quedar fora, el 2021 es va aprovar una nova inversió de 2 milions d’euros que ha permès distribuir 73 vehicles més entre 55 municipis.

Vehicles de tot tipus

Camions de la marca DSFK, amb caixa oberta, laterals elevats i una autonomia superior als 100 quilòmetres, que es faran servir per a la recollida, eliminació i tractament de residus o turismes Peugeot 2008 ACP, amb tracció 4×2 i una autonomia de més de 200 quilòmetres, que es destinaran a protecció civil, seguretat i ordre, així com furgonetes de la marca Opel Combo-e Life, que es faran servir en la prestació de serveis municipals componen el parc mòbil aprovat. Són els vehicles que aporta la Diputació als diferents ajuntaments.

Aquesta actuació està alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i amb la necessitat d’adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes, alhora que està estretament vinculada a l’Agenda 2030, dos projectes amb què la Diputació d’Alacant està conscienciada.