Home Alcoià Diputació inverteix més de 6 milions d’euros amb el Pla +Prop a...

Diputació inverteix més de 6 milions d’euros amb el Pla +Prop a l’Alcoià-Comtat-Foia de Castalla

468
0
SHARE
El diputat Javier Gutiérrez y l'Alcalde de Benifallim durant la seua visita a la localitat.

La Diputació d’Alacant, a través del seu Pla +Prop, destinarà aquest any més de 5.900.000 euros a les poblacions de les comarques de l’Alcoià i el Comtat amb què s’impulsaran importants projectes als municipis de la zona. El Diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha explicat les inversions previstes a les dues comarques a la visita realitzada aquest dimarts a Benifallim, en què ha estat acompanyat pel seu alcalde, José Carlos Barrachina.

Gutiérrez ha afirmat que “laposta de la Diputació d’Alacant és indiscutible ja que estem parlant d’una inversió a les comarques de l’Alcoià i El Comtat a través dels plans més importants de prop de 17 milions d’euros, dels quals 13,5 milions seran assumits per la institució provincial”.

El titular d’Infraestructures ha destacat la importància d’aquesta injecció econòmica a pobles com Benifallim, amb poc més de 100 habitants. “Estem parlant de l’esperit d’ajudar els pobles més petits amb el Pla +Prop, que aquest any deixa a la zona prop de 6 milions d’euros enfront de l’alternativa del Fons de Cooperació de la Generalitat que ronda un milió sis-cents mil euros”, ha explicat.

A la visita al municipi s’ha recepcionat l’obra de renovació de la xarxa de sanejament, pluvials, proveïment i pavimentació del carrer La Font, amb un pressupost de prop de 80.000 euros. Durant el recorregut, el primer edil ha explicat també al diputat de l’àrea els projectes al municipi que seran una realitat gràcies a les subvenciones de la Diputació a través de Planifica, com el Centre Social Polivalent i el condicionament i pavimentació dels camins del Greginal i dels Ponts.

D’altra banda, gràcies als 145.000 euros del Pla +Prop 2020 es podran dur a terme actuacions tan importants com el Pla Especial de Protecció del Castell, l’adquisició de terrenys i el condicionament de diversos camins. L’alcalde de Benifallim ha agraït la visita del Diputat d’Infraestructures “perquè posa en valor totes les nostres actuacions i tot el que tenim per fer, com el cas del Centre Polivalent, una necessitat que es cobrirà gràcies a l’ajuda de la Diputació”.

Visita a Penàguila

El titular d’Infraestructures també ha visitat el municipi de Penáguila, acompanyat pel seu alcalde, Salvador Catalá. Gutiérrez ha remarcat que les ajudes del Pla +Prop aquest any s’elevaran a 178.850 euros en aquesta població i ha insistit que “aquest és un nou exemple que la subvenció provincial torna a ser molt més quantiosa que la del Fons de Cooperació autonòmic, que en aquest cas serien poc més de 25.000 euros”.

Amb Planifica, Penáguila rebrà, a més, més de 380.000 euros de part de la institució provincial amb què es finançarà el 95% del cost de les obres de condicionament del safareig del Jardí de Santos, la reurbanització de la Plaça de l’Església i l’ampliació i la millora de l’edifici de les antigues escoles. Per part seva, el Pla +Prop 2020, amb una assignació d’ajudes per valor de 145.117 euros, ha permès la reurbanització d’un tram del carrer Arquebisbe Company, millores al Camí La Lloma i la construcció d’una pista de pàdel.