Home Alcoià Diputació llança 600.000 euros en ajudes per a millora de l’entorn natural...

Diputació llança 600.000 euros en ajudes per a millora de l’entorn natural i control de plagues a la província

537
0
SHARE

Fins a 615.000 euros és la xifra que ha aprovat destinar la Diputació d’Alacant per a ajudar als ajuntaments de la província. Una dotació pensada per a afrontar tasques que milloren la salubritat i la conservació d’indrets naturals a cadascun d’ells. Tractament de plagues de mosquits, millora d’espais naturals o control de la població de gats de carrer són algunes de les tasques on els consistoris podran invertir les ajudes publicades per l’ens provincial.

La immensa majoria d’ajuntaments a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han hagut de redirigir les partides pressupostàries i les inversions previstes per a l’exercici de 2020. La prioritat màxima que ha forçat la crisi sanitària del coronavirus i les seues derivades econòmiques i socials fa que els Serveis Socials o la promoció econòmica aglutinen bona part del pressupost de cada localitat. Però hi ha altres indrets de la gestió municipal que no es poden deixar de costat, com la mediambiental o la sanitària, més enllà del Covid19.

Per a contribuir al desenvolupament de tasques en aquestes vessants, la Diputació d’Alacant ha aprovat destinar 615.000 € del seu pressupost a les localitats alacantines. El gros d’eixa quantitat, vora 300.000 €, arribarà als consistoris alacantins en forma d’ajudes per a dur a terme campanyes de control d’insectes. Es tracta de un gran problema a aquelles poblacions que tenen zones humides degut a la proliferació de mosquits que poden posar en perill la integritat de les persones. Per primera vegada, poblacions de més de 20.000 habitants podran accedir a aquestes dotacions.

Les ajudes provincials, aprovades per Junta de Govern, preveuen també cobrir altres dos vessants. D’una banda, en la millora de les zones verdes i indrets naturals a cada població, que està dotada amb 100.000 euros i que ja en 2019 va arribar a la totalitat de municipis que la van demanar. I d’altra, una dotació de 223.000 euros amb els que afrontar la campanya d’esterilització de gats de carrer. La seua proliferació sense control pot desembocar en seriosos problemes de salubritat.

Aquestes ajudes reforcen l’acció municipal de cada consistori en àrees en les que es necessita invertir, tot i els especials condicionaments d’aquest estiu marcat pel Covid19.