Home Alcoià Diputació reconeix el Jardí Botànic de Torretes a Ibi com un dels...

Diputació reconeix el Jardí Botànic de Torretes a Ibi com un dels 3 únics singulars de la província

0
SHARE

La Diputació d’Alacant ha reconegut al Jardí Botànic de Torretes com a un dels 3 amb característiques singulars que existeixen a tota la província. Un fet que li valdrà l’arribada d’ajudes anuals, començant pels 25.000 euros i arribant fins als 50.000 euros, amb els que fer més atractiu aquest paratge.

Les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla gaudeixen d’un entorn privilegiat caracteritzat per l’existència de grans masses forestals poblades per múltiples paratges amb elevat valor mediambiental. Un fet que converteix a aquesta zona en un autèntic pulmó verd per a tota la província d’Alacant, on la vegetació és escassa fora de l’interior nord. Si, a més, les diferents localitats aposten per millorar els seus paratges, amb finalitats tant mediambientals com estètiques, la natura que envolta a les poblacions de les comarques es converteix en un potent atractiu.

Un d’eixos paratges que durant els darrers anys s’ha anat convertint en punt d’atracció de visitants és el Jardí Botànic de Torretes, ubicat en la cara sud de la Font Roja a Ibi. Al llarg dels darrers anys, Torretes ha anat acumulant espècies de plantes medicinals i aromàtiques gràcies al treball dels seus responsables. El seu valor en aquest sentit ha crescut tant que la Diputació d’Alacant li ha atorgat la qualificació de jardí singular, és a dir: únic. Torretes es converteix així en la tercera superfície d’aquestes característiques que existeix a tota la província.

El reconeixement de Torretes com a jardí singular l’uneix al de Penàguila i al de Jacarilla amb aquesta qualificació, susceptible de facilitar la creació de sinèrgies entre l’entorn natural i la dinamització turística. A més, el fet de ser considerat com a jardí únic permetrà l’arribada d’ajudes, que sumen enguany 25.000 euros i aniran destinats a consolidar algunes de les instal·lacions del jardí, així com a la contractació de personal. El compromís de Diputació es fa extensible als anys futurs, quan la subvenció podria arribar a 50.000 euros anuals.

A banda d’això, l’ens provincial també treballa en oferir ajudes per a la protectora d’animals de la vila joguetera, que va haver de deixar de prestar servei a les poblacions properes per manca de fons amb els que escometre la seua tasca.