Home Alcoià Discapacitats intel·lectuals protestaran a Ibi per la poca accessibilitat de les eleccions

Discapacitats intel·lectuals protestaran a Ibi per la poca accessibilitat de les eleccions

2182
0
SHARE

Durant la convocatòria de les eleccions del passat 28 d’abril va aparèixer a la vila d’Ibi una plataforma que lluita pels drets de les persones amb discacitat intel·lectual. Aquells comicis suposaven per a aquest col·lectiu la primera ocasió en el que podien exercir el dret al vot. Però les condicions que han d’afrontar a l’hora d’exercir-lo estan molt llarg de facilitar-los la tasca. I tot a pesar de que el seu vot val exectament el mateix que el de la resta de ciutadans.

Aquest és el principal objectiu de la Plataforma Plena Inclusió: aconseguir que les eleccions siguen accessibles per als seus integrants. A hores d’ara, segons un informe del Comité sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el procediment del vot no està garantit per al col·lectiu. Denuncien que, des de les eleccions d’abril no s’ha fet res per a revertir aquesta situació, pel que continuen reivindicant solucions.

Sota la campanya ‘El meu vot compta’, els membres de la plataforma a Ibi -on va ser presentada a les comarques-, els afectats per aquesta situació tenen prevista una protesta. Amb ella volen fer visibles les dificultats a les que s’enfronten a l’hora d’exercir el dret al vot. La protesta tindrà lloc a les 11 de matí del proper divendres 8 de novembre a la Plaça de la Tartana iberuda.

Visibilitzant el seu malestar, els discapacitats intel·lectuals demanaran una millora en les senyals dels col·legis electorals i l’adaptació dels programes electorals per a una lectura adaptada. L’objectiu és que puguen decidir el seu vot com qualsevol ciutadà, ja que tenen els mateixos drets.