Inici Alcoi La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV aspira...

La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV aspira a multiplicar les dones científiques

471
0
COMPARTIR

La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV té enguany com a objectiu fonamental, a banda de la creació de vocacions científiques entre els joves de l’interior alacantí, també atraure a les dones cap a les disciplines científiques. Una forta aposta del campus alcoià, que hui ha presentat l’esdeveniment juntament amb el ministre Pedro Duque.

El fet de que la ciutat d’Alcoi compte amb un campus universitari de que ofereix formació tècnica i científica la converteix en un pol de concentració de ciència. Un coneixement científic en el que s’ha basat tot el progrés de la Humanitat al llarg de la seua història. En una època en la que la societat canvia ràpidament i que està amenaçada pels perills de la seua acció en detriment del medi ambient, la ciència es revela com a possible solució als gran dilemes humans. Per això, aconseguir científics és un dels objectius de qualsevol ens formatiu centrat en la ciència.

No obstant, a dia de hui molts dels científics espanyols han d’eixir a l’estranger per a dur a terme les seues investigacions en unes condicions dignes. Un fet que obliga a replantejar-se les actuacions als polítics amb responsabilitat en aquest àmbit. Entre ells, el Ministre de Ciència i Tecnologia en funcions, Pedro Duque, que ha presentat la XVI Setmana de la Ciència que anualment convoca el Campus d’Alcoi de la UPV. Entre els seus objectius un fonamental: aconseguir que les dones es senten atretes per les disciplines científiques i les enginyeries.

El desequilibri actual entre la xifra d’alumnes homes en enginyeries i la de dones és a dia de hui abismal. Per això, la Setmana de la Ciència, que inclou xerrades, tallers i activitats, reserva un paper important per a les dones en totes elles. La creació de vocacions científiques és una de les tasques que el campus alcoià de la Politècnica es pren més seriosament. Per això, prèviament a la celebració de la Setmana de la Ciència, centenars d’escolars alcoians passaran pels laboratoris del campus per a conèixer tot el que poden aprendre cursant formació científica a les seues aules.

El ministre Duque també ha sigut preguntat a l’eixida per la campanya electoral. Defèn que el seu partit, el PSOE, es l’únic que té un projecte global per a Espanya, i que, a més, ho han demostrat en els darrers mesos.