Home Alcoi Diverses entitats i sindicats alcoians treballen conjuntament per commemorar el 150é Aniversari...

Diverses entitats i sindicats alcoians treballen conjuntament per commemorar el 150é Aniversari dels fets del ‘Petrolio’

329
0
SHARE
Reunió de proposter per al 150é aniversari dels fets del 'Pretrolio'.
Reunió de proposter per al 150é aniversari dels fets del 'Pretrolio'.

El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, CAEHA, els representants dels sindicats CGT, CNT, CCOO i UGT, així com el Club d’Amics i Amigues de la UNESCO, treballen conjuntament amb l’Ajuntament d’Alcoi per commemorar el 150é Aniversari dels fets del ‘Petrolio’, tal com van fer 25 anys enrere al 125é Aniversari.

Entre les propostes per commemorar l’esdeveniment, es realitzarà una exposició de panells i documentació en què s’aprofitarà material de la mostra que es va fer en la UNESCO, a més d’una reubicació de la placa de la seu local de la Comissió Federal d’Estadística i Correspondència de l’AIT al carrer Sant Tomàs 23. Així com la publicació d’un facsímil de la ‘Vindicatoria de Albors’ de Juan Botella Asensi (1914), i escrits de contestació amb introducció crítica.

També es vol portar endavant unes jornades titulades ‘Coneixent la nostra història’, amb algunes xerrades divulgatives sobre el context del Petrolio i la seua transcendència. Tanmateix s’inclourà una visita guiada en el cicle ‘10 excursions voltant Alcoi’. Finalment es vol crear un repositori dins de la Biblioteca Virtual d’Alcoi, BIVIA, dedicat al Petrolio amb documents i biografia.

Volem agrair a tots aquests col·lectius sindicals, a la UNESCO i com no, al CAEHA tot el treball que estan portant a terme juntament l’Ajuntament d’Alcoi, ja fa mesos que estem organitzant diversos actes per commemorar els fets que van tindre lloc l’any 1873″, assenyala Raül Llopis, Regidor de Cultura.

Llopis afegeix que “la col·laboració amb el CAEHA és constant al llarg de tot l’any i la podem veure en el cicle de ‘10 excursions voltant Alcoi’ o en la Setmana Modernista on són els assessors històrics i any rere any porten a terme diverses conferències per saber com era l’Alcoi de l’època i com vivia tota la societat”.