Home Alcoi Dos projectes innovadors col·locaran a Alcoi com a referent en atenció social...

Dos projectes innovadors col·locaran a Alcoi com a referent en atenció social i control de barrancs

0
SHARE

Alcoi aposta per ser una ciutat de referència en quant a la innovació, arran de la seua inclusió com a ciutat intel·ligent. Ho farà amb 2 projectes que comptaran amb finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació. Amb el primer es tractarà de mesurar els corriments de terres en els múltiples barrancs que té la ciutat; mentre que el segon es refereix a un sistema pioner de detecció per a monitoritzar a persones majors que visquen soles a les seues llars.

La Llei de Contractació que es va activar durant la darrera legislatura per part del Govern central permet als ajuntaments la possibilitat de comprar innovació. Es tracta d’una forma d’invertir en solucions per als problemes de les administracions locals en qualsevol àmbit, creades ex profeso per donar-li solució. Amb la llei s’han activat també ajudes per part de l’Agència Valenciana de la Innovació que, en règim de concurrència competitiva, contribueixen a fer de la innovació en la solució d’entrebancs una de les línies d’actuació dels consistoris.

En el cas d’Alcoi, evolucionar des del concepte de ciutat intel·ligent és des de fa anys una prioritat. Ara, el Consistori ha accedit a 2 ajudes per valor de vora 165.000 €, amb els que oferir a les empreses de la ciutat la possibilitat de donar resposta a un dels grans problemes orogràfics alcoians. La ciutat dels ponts s’ubica en l’encreuament de moltes valls, no totes elles estables. Amb la primera de les ajudes, valorada en 95.000 €, es tracta d’enllestir un sistema que controle els possibles corriments que es puguen produir, i que posen en risc alguna zona de la ciutat.

El segon dels projectes no té cap precedent a Espanya i avarca l’àmbit dels serveis socials. Amb vora 70.000 € de subvenció i gràcies a la col·laboració amb les universitats d’Alacant i Politècnica de València, es tractarà d’activar un sistema capaç de fer un seguiment de les persones majors que visquen soles a sa casa. L’objectiu és detectar si necessiten qualsevol ajuda o tenen alguna emergència per a donar la resposta més ràpida possible dins d’una iniciativa que col·locaria a Alcoi com a referent en atenció social lligada a solucions innovadores.

Els dos projectes formen part dels 14 que l’AVI ha seleccionat d’entre més de 60 provinents de diferents localitats i ens tecnològics i formatius de tot el País Valencià.