Home Alcoleja Dotze anys d’abandonament fan impossible la reobertura del col·legi d’Alcoleja el proper...

Dotze anys d’abandonament fan impossible la reobertura del col·legi d’Alcoleja el proper curs

1459
0
SHARE

Corria l’any 2008 quan la manca d’alumnes i el principi de les retallades provocades per la crisi econòmica van provocar el tancament del col·legi de la localitat d’Alcoleja, al Comtat. Des de llavors, els joves de la localitat acudeixen a classes a la veïna localitat de Benilloba, deixant sense aquest servei bàsic a Alcoleja. És una de les realitats tangibles que han conduït cap al despoblament que a dia de hui afecta a bona part de les poblacions d’aquesta comarca.

Una de les intencions cara al proper curs -i també demanda ciutadana- era reobrir el centre per a evitar que els joves hagueren de menejar-se de localitat en temps de pandèmia. Però Educació ha donat marxa enrere a aquesta iniciativa després de comprovar que les instal·lacions ja no s’adapten a la normativa vigent.

Tot i això, la conselleria no descarta revertir aquest procés més endavant, a pesar de que els pares dels alumnes no estan disposats a deixar als seus fills en unes instal·lacions deficients. Serien necessàries inversions en el centre per a recuperar-lo.