Home Alcoi Dos expertes europees són adscrites a Alcoi per a optimitzar la implantació...

Dos expertes europees són adscrites a Alcoi per a optimitzar la implantació de la Ciutat Intel·ligent

0
SHARE

L’equip que representa a la ciutat d’Alcoi en el programa Intelligent Cities Challenge (ICC) de la Comissió Europea presenta les conclusions de les enquestes realitzades a les empreses i institucions col·laboradores, així com les necessitats detectades i les solucions proposade.

Alcoi va sotmetre la setmana passada a avaluació la seua estratègia per a desenvolupar una ciutat intel·ligent en una jornada virtual de l’Intelligent Cities Challenge (ICC), iniciativa de la Comissió Europea concebuda per a fer costat a més d’un centenar de ciutats europees en l’ús de noves tecnologies que contribuïsquen a una recuperació intel·ligent, sostenible i socialment responsable.

Al llarg de gairebé sis hores, l’equip local va fer un repàs de les necessitats i possibles solucions als problemes detectats pels professionals, empreses i agents entrevistats i que han participat de manera altruista en aquest projecte. Entre ells, destaquen entitats com JOVEMPA, INNOVALL, AITEX, UPV, CEEI, FEDAC, Districte Digital, Universitat d’Alacant o Cambra de Comerç; i empreses com ADSALSA, MultiScan, IPyC, Foradia, Tadeo Juan, Inprofit, OHHNA, PowerfulTree i ICZIA.

Així mateix, Alcoi ha exposat el seu mapa de prioritats i l’estratègia que planteja per a enfortir la seua economia i ser capaç de fer costat a empreses i emprenedors. Les solucions proposades passen per la creació d’una Agència de la Innovació i la posada en marxa d’iniciatives que faciliten el perfeccionament professional i la millora de les capacitats dels treballadors. També es dona molta importància a l’impuls de la mobilitat sostenible i a la implantació de sistemes de producció més eficients i nets.

En aquesta sessió es va incorporar al projecte una assessora assignada per la Comissió Europea que ajudarà a l’equip local en matèria de finançament i captació d’ajudes europees. Aquesta professional s’uneix a una altra que prestarà assessorament en temes relacionats amb indústria i telecomunicacions