Home Destacats Economia pren a Ibi com exemple per a establir accions que atraguen...

Economia pren a Ibi com exemple per a establir accions que atraguen empreses i capital forans

937
0
SHARE

Ibi ha participat per segon vegada des d’estiu en una reunió del programa Focus Group de l’Ivace, que tracta d’enllestir mètodes per a atraure inversions industrials estrangeres. Es tracta de l’única població alacantina que participa d’aquests encontres degut a la seua acreditada capacitat d’atracció industrial. L’arribada d’empreses estrangeres millora els processos i la qualitat amb que produeixen les empreses locals, degut a l’augment dels requisits de les multinacionals.

La llarga tradició industrial que atresoren les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fan que el coneixement d’aquesta vessant productiva siga molt elevada. De fet, el nucli de les comarques centrals valencianes és la zona més industrialitzada de tot el País Valencià. Una de les prioritats del govern de la Generalitat és facilitar l’arribada de més empreses a la regió, entre les que s’inclouen les multinacionals, mercantils capaces de crear centenars de llocs de treball. La Conselleria d’Economia Sostenible està duent a terme contactes per a aconseguir-ho.

A les comarques interiors de la província d’Alacant, Ibi dona cabuda a fins a 4 multinacionals d’origen estranger que s’apropen al miler de treballadors contractats. Un fet que ha provocat que el Consell haja convocat als representats de la població com a únics assistents de la província d’Alacant a una reunió en la que es tracten d’establir paràmetres per a atraure inversions i reinversions estrangeres. La veu d’Ibi és molt valorada per la Conselleria d’Economia Sostenible degut a la demostrada capacitat d’atracció d’empreses a les seues superfícies industrials.

L’arribada d’empreses amb capital estranger als polígons iberuts ha fet que les empreses locals hagen hagut de millorar capacitat productiva, seguretat i qualitat per a complir els requisits que demanden. És altre dels punts posats de relleu en una reunió en la que s’ha decidit fer tasca conjunta per a atraure aquestes inversions, tot i que en últim terme cada població lluitarà per fer arribar aquestes empreses als seus polígons. Des d’Ibi també han demanat la posada en marxa quant abans del Corredor Mediterrani per a tindre unes millors condicions de transport per a les mercaderies valencianes.

Es tracta de la segon de les reunions d’aquest caire a les que és convocada la delegació d’Ibi, dins del programa Focus Grup de l’Ivace.