Home Destacats Educació adjudica per segona vegada el contracte per a construir el nou...

Educació adjudica per segona vegada el contracte per a construir el nou Col·legi Bracal a Muro

503
0
SHARE

A la segona deu anar la vençuda. És l’esperança que tot el poble de Muro té posada en la licitació que la Conselleria d’Educació ha dut a terme per a construir el demandat nou centre del Bracal a la localitat del Comtat. Des de fa 12 anys, el centre segueix donant classe en aules prefabricades i ja són més d’una generació les que han passat tota la seua etapa educativa en Primària en aquestes circumstàncies.

Ja en 2019 i dins del Pla Edificant, la Conselleria d’Educació va adjudicar el projecte per a ubicar el nou centre a l’eixida de Muro cap a Setla. No obstant, l’adjudicatària no va dut endavant els treballs sota el pretexte d’uns sobrecostos que volia cobrir a costa d’inflar el pressupost inicial. Fet que va motivar la retidada de la condició d’agent urbanitzador després de que únicament duguera endavant treballs per valor de 50.000 euros dins dùn projecte que supera el 5 milions d’euros d’inversió.

Ara, Educació ha licitat per segona vegada uns treballs que deuen solucionar les mancances educatives de la vila murera. El terminis que baralla l’Ajuntament de Muro per a l’inici dels treballs ubiquen en torn a meitat de gener el tret d’eixida de les obres. Es preveu que en 13 mesos el projecte estiga enllestit, configurant un nou centre educatiu amb instal·lacions renovades que comprenen 20 classes, menjador, sala polivalent i de professors, cuina i instal·lacions esportives. Tot amb un període de construcció de 18 mesos que podria deixar el centre ja apte per al seu ús cara al final del curs 2021/2022.