Home El Comtat El Comtat trasllada a Política Territorial les seues necessitats per al PAT...

El Comtat trasllada a Política Territorial les seues necessitats per al PAT de les Comarques Centrals Valencianes

144
0
SHARE

La capital del Comtat, Cocentaina, ha acollit aquest passat divendres la reunió dels pobles de la comarca per a conèixer el Pla d’Acció Territorial (PAT) del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes. L’encontre s’ha fet a petició de la Secretària Autonòmica de Política Territorial, Imma Orozco, que ha estat acompanyada de la Directora General, Rosa Pardo, i del President de les Comarques Centrals, Roberto Granero.

La Casa de la Joventut de Cocentaina ha acollit als alcaldes, regidors i regidores de les localitats del Comtat que han pogut traslladar a la senyora Orozco les necessitats i propostes dels seus municipis per ser considerats dins del PAT. Aquest procés participatiu està portant-se a terme en totes les comarques del consorci i s’espera que en el termini de 6 mesos done pas al document final.

El PAT és un document que naix amb la intenció de cohesionar l’infraestructura verda, dotar d’una bona xarxa de mobilitat, garantir una gestió més adequada del sòl i definir una marca d’activitat econòmica pròpia per a la zona.

A l’inici de l’acte, l’Alcaldessa contestana, Mireia Estepa, ha donat la benvinguda a la reunió agraïnt a les autoritats autonòmiques la seua presència i posant en valor la important funció de les Comarques Centrals. Respecte al PAT, Estepa comentava que “Cocentaina va ser municipi fundador d’aquest consorci i seguim apostant per un model econòmic que redistribuïsca millor els recursos valencians i aconseguisca, així, una descentralització de les àrees metropolitanes més potents que envolten a les Comarques Centrals, com són l’àrea de València i la d’Alacant-Elx. Amb el Pla d’Acció busquem una ferramenta per a la vertebració equilibrada del territori”.