Home Alcoià Educació amplia en 90 les places d’FP amb 4 noves modalitats en...

Educació amplia en 90 les places d’FP amb 4 noves modalitats en altres tants centres de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla

582
0
SHARE

Les actuals generacions de joves són les més formades que Espanya ha conegut al llarg de la seua Història. Milers de joves ixen cada any de les aules universitàries, molts d’ells per a acabar treballant en oficis que poc o res tenen a veure amb la seua formació i per uns salaris ínfims que els mantenen en estat de precarietat perpètua. És un defecte del mercat laboral nacional que es tracta de solventar a base de formació més pràctica: la que aporta la Formació Professional.

Des de fa anys, la Generalitat Valenciana ve situant aquest tipus d’educació com a alternativa de futur per a molts joves. Les vessants formatives d’FP disponibles a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’orienten específicament a abastir la demanda de mà d’obra especialitzada que registren les empreses de la zona. Una oferta formativa que es veurà incrementada cara al proper curs a la muntanya alacantina amb 90 places més de capacitat.

En concret, la Conselleria d’Educació ha ampliat en 4 els graus formatius d’FP en altres tants centres de l’interior alacantí. El CPI FP Batoi alcoià oferirà formació sobre ciberseguretat en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació; L’IES Pare Arques de Cocentaina farà allòp propi amb formació en indústrial alimentària; L’IES Enrica Valor de Castalla incorpora formació en neteja d’edificis mentre l’IES La Creueta d’Onil formarà en gestió ambiental i forestal. Tots els graus es sumen a l’oferta ja activa a aquests centres.

La idea de l’ampliació de l’oferta és que els joves troben oportunitats laborals acords al que els agrada i el que es necessita laboralment a la zona. El procés de matrícula ja està actiu fins el proper 1 de juny de forma telemàtica a la web www.telematricula.es.