Home Cocentaina Educació atorga a Cocentaina competències per a edificar el nou col·legi Bosco

Educació atorga a Cocentaina competències per a edificar el nou col·legi Bosco

0
SHARE

Després de 29 anys i 27 setmanes d’espera, reivindicacions i lluita, l’Ajuntament de Cocentaina rep l’esperada notícia de la Conselleria d’Educació: les competències definitives per a la construcció i unificació del col·legi Sant Joan Bosco.

Es tracta d’unes obres valorades en 6.055.125,03 euros que es portaran a terme entre les anualitats de 2018 -data en què començarà l’estudi geotècnic i la redacció del projecte bàsic- i els últims pagaments què s’hauran de fer a finals de 2021, quan l’obra haurà d’estar finalitzada. La regidora d’Educació i Alcaldessa contestana, Mireia Estepa, explicava en juliol que a la licitació demanarien que el pagament el fera directament la Generalitat Valenciana i no l’Ajuntament de Cocentaina, tal com es va establir en la reunió del passat 6 de juliol amb el Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, sent Generalitat qui pagarà directament a les empreses pels seus serveis.

Amb tot, destaca, Estepa, “l’Ajuntament de Cocentaina haurà de fer-se càrrec de les obres de conversió de l’alberg municipal (antic IES) en l’aulari per al Bosco II, una inversió que quedarà per al futur”. Equip de govern,  tècnics i equip directiu del Bosco ja porten diversos anys treballant en el projecte per a enllestir-lo quant abans.

En aquests moments l’Alcaldessa i les tècniques de l’Ajuntament ja estan treballant en el plec de condicions per a la redacció del projecte de la nova escola i la direcció d’obra, una licitació que serà “complicada, que comptarà sempre amb l’opinió de la comunitat educativa del Bosco, i amb un procediment llarg, ja que es tracta d’un projecte milionari i així ho contempla la llei; no obstant això, actuarem amb tota la rapidesa possible perquè per a l’equip de govern açò és una prioritat absoluta”.

Des de l’equip de govern de Cocentaina es mostren satisfets i molt il·lusionats amb la delegació definitiva de les competències per a la tan necessitada unificació del Bosco.